EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,50 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Halálos óriáshullám csapott le a fúrótoronyra

Óriáshullám csapott le egy fúrótoronyra az Északi-tengeren szerdán; egy munkás életét vesztette, több mint ötvenet kimenekítettek – jelentette be a norvég Statoil olaj- és gáztársaság.

A közlés szerint a COSL fúrótoronynak a lakó modulját találta el a hullám, azt a részt, ahol a munkások étkeznek és pihennek. Ketten megsebesültek. A létesítményen csak a legszükségesebb személyzetet hagyták. A helyszínen, a Troll nevű gázmezőn a kitermelés a baleset ellenére zavartalanul folyik.

A fúrótorony útban van a norvég partok felé, saját erőből halad. A Troll mező tartalmazza a norvégiai gázkészletek 40 százalékát, és ez az egyik legnagyobb olajmező is.

Az óriáshullámok rendkívüli időjárási és áramlási körülmények között alakulnak ki, és elérhetik a 20-30 méter magasságot is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.