EUR: 312,78 Ft
CHF: 261,13 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Külföld

Halálos óriáshullám csapott le a fúrótoronyra

Óriáshullám csapott le egy fúrótoronyra az Északi-tengeren szerdán; egy munkás életét vesztette, több mint ötvenet kimenekítettek – jelentette be a norvég Statoil olaj- és gáztársaság.

A közlés szerint a COSL fúrótoronynak a lakó modulját találta el a hullám, azt a részt, ahol a munkások étkeznek és pihennek. Ketten megsebesültek. A létesítményen csak a legszükségesebb személyzetet hagyták. A helyszínen, a Troll nevű gázmezőn a kitermelés a baleset ellenére zavartalanul folyik.

A fúrótorony útban van a norvég partok felé, saját erőből halad. A Troll mező tartalmazza a norvégiai gázkészletek 40 százalékát, és ez az egyik legnagyobb olajmező is.

Az óriáshullámok rendkívüli időjárási és áramlási körülmények között alakulnak ki, és elérhetik a 20-30 méter magasságot is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan nő a mobilos fizetések száma

  Rohamosan emelkedik a mobil eszközökkel bonyolított fizetések száma Kínában, miközben a személyi számítógépekről kezdeményezett fizetések visszaszorulóban vannak.

 • Betiltották az Ubert Bécsben

  Betiltották az Ubert Bécsben

  A bécsi kereskedelmi bíróság ideiglenesen megtiltotta személyszállító tevékenység folytatását az Uber internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó amerikai vállalatnak, mondván, megsérti a tisztességes verseny szabályait.

 • Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Marosvásárhelyi iskolaügy: A kisebbségi kérdés nem kizárólag helyi ügy

  Nem lehet megtiltani a törvényhozásnak, hogy közbelépjen, ha a helyhatóságok nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a kisebbségek védelmében, ellenkező esetben a kisebbségi kérdés kizárólag helyi üggyé válna – állítja az a négy romániai alkotmánybíró, aki különvéleményt fogalmazott meg a marosvásárhelyi iskolaügyben.