2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb

Húszmillió forinttal segített a Szerencsejáték Zrt.!

Negyvenmillió forint értékű rohamkocsit vásárolt a Szerencsejáték Zrt. segítségével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ). A mentőszolgálat rohamkocsiját évente 1500 alkalommal riasztja a legnehezebb esetekhez az Országos Mentőszolgálat, az eddig használt jármű azonban kiöregedett a szolgálatból. Horváth Tamás, az MMSZ Mentőszolgálatának vezetője elmondta: ez az első olyan mentőautó Magyarországon, amelyben ultrahangkészülék is van, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos diagnosztikai vizsgálatokat már a kórházba szállítás közben elvégezzenek a betegen. A most vásárolt autó különlegessége továbbá, hogy − szemben a legtöbb, Magyarországon használt mentőautóval − nem kisteherautóból lett átalakítva, hanem eleve mentőautónak készült. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. képviselője elmondta: örömmel biztosították az MMSZ-nek azt a 20 millió forintot, amellyel a kerületek és az önkéntesek adományait kiegészítve a szeretetszolgálat megvásárolhatta az új autót.

Budapest, 2015. december 9. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat új rohammentő autója a szolgálat Batthyány téri központjában 2015. december 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat új rohammentője a szolgálat Batthyány téri központjában.
MTI Fotó: Kovács Tamás


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.