EUR: 309,21 Ft
CHF: 284,58 Ft
2016. október 29., szombat
Nárcisz

Sport

Hűtlen kezelés a 2020-as olimpián!

Olimpia Olympics ötkarika

Hűtlen kezelés nyomaira bukkant a 2020-as tokiói olimpia szervezésében közreműködő Japán Sporttanács (JSC).

A JSC csütörtöki bejelentése szerint összesen 44 olyan szerződésben találtak szabálytalanságokat, amelyeket 2010-ben és 2011-ben kötöttek. A 18,6 milliárd jen (44,2 milliárd forint) összértékű megállapodások a nemzeti stadion állagmegóvásával, valamint a Japánban is népszerű szerencsejátékkal, a totóval kapcsolatosak.

Novemberben az állami ellenőrző bizottság hasonló léptékű szabálytalanságokra derített fényt. Az akkori ügy 47 szerződést tartalmazott, 4,9 milliárd jen (11,6 milliárd forint) összértékben, az új nemzeti stadion tervezésével kapcsolatosan.

Az új tokiói olimpiai stadion terveit kedden mutatták be. A korábbi nyertes pályázatot a kiadások csökkentése érdekében kellett módosítani. Az eredeti tervben 100 milliárd jent szántak a stadionra, amely ehhez képest körülbelül 250 milliárdba került volna megvalósulása esetén. Az új tervek szerint megépülő létesítmény összköltsége 150 milliárd jen lesz.

Múlt szombaton látott napvilágot az a japán sajtóértesülés, amely szerint akár hatszorosára, 15 milliárd dollárra (4,3 ezermilliárd forint) is nőhet a 2020-as olimpia költségvetése.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.