EUR: 309,57 Ft
CHF: 288,51 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Idén még többet jártunk az Állatkertbe

Budapest, 2015. július 9.
Ormányos medvék (Nasua nasua) a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2015. július 9-én. Az összesen öt kölyök június elején született, a mai naptól a nagyközönség is láthatja az állatokat.
MTI Fotó: Kovács Attila

Az ünnepek alatt már elérte a tavalyi látogatószámot a Fővárosi Állat- és Növénykert, az évet valamivel több, mint egymilliós látogatottsági adattal zárhatják – mondta Hanga Zoltán szóvivő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Tájékoztatása szerint már karácsony első napján is sokan voltak az állatkertben, mivel több családban is hagyomány, hogy ilyenkor ellátogatnak a kertbe. Hozzátette: a budapesti állatkert az ország leglátogatottabb kulturális intézménye, közgyűjteménye egymillió fölötti látogatóval. Budapesten 900 különböző állatfaj és 10 ezer egyed található meg, ez európai összehasonlításban nagyon változatosnak számít – mondta.

A szóvivő beszélt az állatkert fejlesztéséről is, mint mondta, a vidámpark volt területén egy játszóházat és állatsimogatót akarnak építeni 2017 elejére, illetve egy Pannon Park nevezetű részt, amely 2019-re valósulhat meg 25 milliárd forintból.

Kapcsolódó Cikkek