EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Indulnak a járatok Havanna és Washington között

Havanna, 2015. július 1.
Az Egyesült Államok havannai érdekképviseletét vezető Jeffrey DeLaurentist (b) fogadja Marcelino Medina ideiglenes kubai külügyminiszter havannai irodájában 2015. július 1-jén. DeLaurentis átnyújtotta Medinának Barack Obama amerikai elnök Raul Castro kubai államfőnek címzett levelét, amelyben a két ország diplomáciai kapcsolatának fél évszázados megszakítás utáni újrafelvételéről van szó. A kubai külügyminisztérium ezen a napon bejelentette, hogy kölcsönösen nagykövetséget nyit egymás országaiban Kuba és az Egyesült Államok július 20-án vagy azt követően. (MTI/EPA/Alejandro Ernesto)

Az Egyesült Államok és Kuba megállapodott a rendszeres légi járatok felújításában – jelentette be csütörtökön az amerikai külügyminisztérium.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy amerikai légitársaságok Kubába szóló jegyeket adjanak el a honlapjukról. A menetrendszerű polgári légi forgalom több évtizeden át szünetelt a két ország között, noha charter járatok már egy ideje közlekednek.

Az amerikai törvények turistáknak továbbra is tiltják a kubai látogatást, de a jobb légi közlekedési kapcsolatok megkönnyítik majd az engedélyezett utazásokat – emelte ki a washingtoni közlemény.

Kapcsolódó Cikkek