EUR: 307,94 Ft
CHF: 282,75 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Külföld

Irán összefog Svédországgal

Fokozza energiaipari együttműködését Irán és Svédország a Teherán ellen érvényben lévő szankciók jövő év eleji eltörlését követően – ebben állapodott meg Bijan Zanganeh iráni olajipari miniszter és Mikael Damberg svéd ipari miniszter vasárnap Teheránban.

A Hszinhua kínai hírügynökség iráni sajtójelentésre hivatkozó beszámolója szerint az iráni miniszter a svéd politikussal folytatott megbeszélése után elmondta, a két ország együttműködése számos gazdasági területre terjedhet ki. A svéd vállalatok a múltban olajipari gépeket és berendezéseket szállítottak Iránnak és a szankciók feloldása után ezeket akár gyárthatják is iráni partnerekkel együttműködve – tette hozzá.

Irán óriási lehetőségeket tartogat a svéd vállalatok számára, különös tekintettel a nagyrészt fiatalokból álló 80 milliós lakosságára. A svéd vállalatok körében nagy az érdeklődés az iráni piac iránt – mondta Mikael Damberg.

Az iráni olajipari minisztérium november végén mutatta be a potenciális befektetőknek az új “Iran Petroleum Contract” közös vállalati együttműködési modellt, amelytől a közvetlen külföldi fejlesztési beruházások növekedését várják.

Kapcsolódó Cikkek