EUR: 309,25 Ft
CHF: 287,94 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Aktuális

Ivancsics Ilona: Van élet a Szomszédok után

ivancsics ilona2Az MTVA retrócsatornáján sokadik alkalommal ismétlik a már-már kultikusnak számító Szomszédokat. A Vágási Jutkát alakító Ivancsics Ilona sosem gondolta volna, hogy ennyire népszerűvé teszi a sorozat.

Hallottam, hogy még most is nagyon szeretik a sorozatot, és örülök, hogy már a fiatalok is nézik – kezdte a Lokálnak Ivancsics Ilona. – A mostani sorozatok főleg külföldi sémák szerint működnek, persze azt is nézik sokan, de a Szomszédok a kisember valóságát mutatta be. Rólunk, magyarokról szólt. A rendszerváltás előtt kezdődött, ami a mai fiataloknak már történelem. Szívesen visszanézik, hogy mi mennyibe került a boltban vagy épp nevetnek a kor frizuráin. Ez mindig érdekes lesz. Persze a fene se gondolta volna, hogy évtizedekig tart ez a népszerűség – mesélte nevetve a színésznő, aki szívesen emlékszik vissza a forgatásra. Emlékezetes jelenet volt számára, amikor a sorozatban a kisfiukat alakító karakter, Matyi eltűnt. Két hétig hiába keresték Vágásiék, aztán a gyerekrabló kitette egy gyermekotthonnál, ahol végül megtalálták. Megható, sírós jelenet volt.

– Összességében szerettem a Szomszédokat, főleg mert a Színművészeti mellett tanárnak készültem, így ez a vágyam is teljesült – tette hozzá Ilona, aki nyolc éve saját színházat vezet párjával, Péterrel.

– Öt éve játszunk Szentendrén, és nagyon büszke vagyok a társulatra. Tudom, hogy a Szomszédokból vagyok ismert, de az élet ezzel nem állt meg. Nagyon jólesett, hogy nemrég Pro Urbe-díjat kaptam Szentendre városáért végzett munkámért. Nekem már ez az életem! – mondta a színésznő, aki nemrég ünnepelte ötvenötödik születésnapját, ami szinte hihetetlen, mert mintha semmit sem változott volna az elmúlt húsz évben. Ennek talán köze lehet ahhoz, hogy egészségesen táplálkozik: maga termeszti a kiskertjében a zöldséget és a gyümölcsöt. Sőt jógázni is szokott. Úgy érzi, tényleg minden vágya teljesült.

– Ilyen életre vágytam és azt hiszem, elégedett lehetek. Van egy csodás 24 éves fiam is, aki divatfotós Londonban. Leginkább interneten tartjuk a kapcsolatot, és persze hiányzik, de örülök, hogy ő is megtalálta a számításait és a saját útját járja.

vagasi_ivancsics

Kapcsolódó Cikkek

 • Templomi szertartásssal kezdődött Trump beiktatásának programja

  Templomi szertartásssal kezdődött Trump beiktatásának programja

  Templomi szertartásssal kezdődött Donald Trump beiktatásának programja helyi idő szerint péntek reggel . A szertatás után a megválasztott elnök és felesége a Fehér Házba ment, ahol a távozó elnök, Barack Obama és felesége a hagyományokhoz hűen közös teázáson fogadta őket.

 • Készpénzben kaphatnak kártérítést a jelzáloghiteles ügyfelek

  Készpénzben kaphatnak kártérítést a jelzáloghiteles ügyfelek

  Bírósági eljárás nélkül, készpénzben kaphatnak kártérítést azok a jelzáloghiteles ügyfelek, akiktől tisztességtelenül szedtek be kamatokat a bankok – jelentette be Luis de Guindos, spanyol gazdasági miniszter a kormány pénteki ülésén született döntést sajtótájékoztatón, Madridban.

 • A felhők köztünk járnak: ködös és fagyos lesz a hétvége

  A felhők köztünk járnak: ködös és fagyos lesz a hétvége

  Napnyugta után egyre többfelé párássá válik a levegő, főleg az Alföldön, az Északi-középhegység térségében és a délnyugati határ mentén kiterjedtebb köd képződik, amely szombaton napközben foltokban tartósan megmarad, az ország jelentős részén viszont még szombaton is több órára kisüt a nap.