EUR: 307,86 Ft
CHF: 265,44 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Aktuális

Ivancsics Ilona: Van élet a Szomszédok után

ivancsics ilona2Az MTVA retrócsatornáján sokadik alkalommal ismétlik a már-már kultikusnak számító Szomszédokat. A Vágási Jutkát alakító Ivancsics Ilona sosem gondolta volna, hogy ennyire népszerűvé teszi a sorozat.

Hallottam, hogy még most is nagyon szeretik a sorozatot, és örülök, hogy már a fiatalok is nézik – kezdte a Lokálnak Ivancsics Ilona. – A mostani sorozatok főleg külföldi sémák szerint működnek, persze azt is nézik sokan, de a Szomszédok a kisember valóságát mutatta be. Rólunk, magyarokról szólt. A rendszerváltás előtt kezdődött, ami a mai fiataloknak már történelem. Szívesen visszanézik, hogy mi mennyibe került a boltban vagy épp nevetnek a kor frizuráin. Ez mindig érdekes lesz. Persze a fene se gondolta volna, hogy évtizedekig tart ez a népszerűség – mesélte nevetve a színésznő, aki szívesen emlékszik vissza a forgatásra. Emlékezetes jelenet volt számára, amikor a sorozatban a kisfiukat alakító karakter, Matyi eltűnt. Két hétig hiába keresték Vágásiék, aztán a gyerekrabló kitette egy gyermekotthonnál, ahol végül megtalálták. Megható, sírós jelenet volt.

– Összességében szerettem a Szomszédokat, főleg mert a Színművészeti mellett tanárnak készültem, így ez a vágyam is teljesült – tette hozzá Ilona, aki nyolc éve saját színházat vezet párjával, Péterrel.

– Öt éve játszunk Szentendrén, és nagyon büszke vagyok a társulatra. Tudom, hogy a Szomszédokból vagyok ismert, de az élet ezzel nem állt meg. Nagyon jólesett, hogy nemrég Pro Urbe-díjat kaptam Szentendre városáért végzett munkámért. Nekem már ez az életem! – mondta a színésznő, aki nemrég ünnepelte ötvenötödik születésnapját, ami szinte hihetetlen, mert mintha semmit sem változott volna az elmúlt húsz évben. Ennek talán köze lehet ahhoz, hogy egészségesen táplálkozik: maga termeszti a kiskertjében a zöldséget és a gyümölcsöt. Sőt jógázni is szokott. Úgy érzi, tényleg minden vágya teljesült.

– Ilyen életre vágytam és azt hiszem, elégedett lehetek. Van egy csodás 24 éves fiam is, aki divatfotós Londonban. Leginkább interneten tartjuk a kapcsolatot, és persze hiányzik, de örülök, hogy ő is megtalálta a számításait és a saját útját járja.

vagasi_ivancsics

Kapcsolódó Cikkek

  • A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

  • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.