EUR: 305,13 Ft
CHF: 276,66 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Életmód

Jobban érvényesül, aki szép?

szepseg-kutatas-infografika-finHiába küzdenek a feministák ellene, még mindig úgy tűnik, hogy a nők érvényesüléséhez igenis számít a külső. Egy felmérés szerint ugyanis a válaszadók közel 98 százaléka véli úgy, hogy nagyon fontos a külcsín az életben való boldoguláshoz. Hasonlóan gondolkodnak az emberek a férfiak előrejutásáról is.

Saját külsejüket vizsgálva a nők és a férfiak leginkább a szemükkel, az arcukkal és a lábukkal elégedettek, ezen belül a nők leginkább a szemükkel, a férfiak pedig az arcukkal. A fiatal férfiak saját jóképűségüket illetően kifejezetten magabiztosnak tűnnek: a megkérdezettek 39 százaléka elégedett az arcával. Az elégedetlenség fő forrásában nincs eltérés sem a nemek, sem a korosztály, sem pedig a végzettség tekintetében: a nők 40 százaléka, a férfiak 35 százaléka a hasával elégedett a legkevésbé.

tükör

Némileg változik a helyzet, ha nem saját magukra, hanem a párjukra gondolnak az emberek. A férfiak szerint párjukon az arcuk, az alakjuk, a hajuk és a szemük a legszebb. A nők számára egyértelműen a szem és az ápoltság a legfontosabb.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolás leginkább a nők idejét rabolja, a kutatás arra is rávilágított, hogy a nők és férfiak bizony ugyanannyi időt töltenek a tükör előtt: reggelente nagyjából tíz percet, este pedig körülbelül húszat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Forró testbe hideg levest!

    Forró testbe hideg levest!

    Az étkezés a kánikulában nehéz ügy, hiszen a hőség által megterhelt szervezet nem kívánja a nehéz táplálékot, a tartalmas ételeket és a rostokat.

  • Kicsi a kocsi, de mindent tud, amit a nagyobbak

    Kicsi a kocsi, de mindent tud, amit a nagyobbak

    Hogyan kell eladni ma a piacon egy lendületes kis vagy alsó középkategóriás autót? Úgy tűnik, jó felszereltséggel. Most éppen a Ford hirdeti a vadonatúj Fiestáról, hogy a legtöbb vezetéssegítő rendszerrel ellátták a flotta szinte legkisebbjét, de korábbi autóbemutatóink alanyai, a Micra és az Ignis is tartogatott meglepetéseket.