EUR: 307,92 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 22., hétfő
Júlia, Rita

Életmód

Jobban érvényesül, aki szép?

szepseg-kutatas-infografika-finHiába küzdenek a feministák ellene, még mindig úgy tűnik, hogy a nők érvényesüléséhez igenis számít a külső. Egy felmérés szerint ugyanis a válaszadók közel 98 százaléka véli úgy, hogy nagyon fontos a külcsín az életben való boldoguláshoz. Hasonlóan gondolkodnak az emberek a férfiak előrejutásáról is.

Saját külsejüket vizsgálva a nők és a férfiak leginkább a szemükkel, az arcukkal és a lábukkal elégedettek, ezen belül a nők leginkább a szemükkel, a férfiak pedig az arcukkal. A fiatal férfiak saját jóképűségüket illetően kifejezetten magabiztosnak tűnnek: a megkérdezettek 39 százaléka elégedett az arcával. Az elégedetlenség fő forrásában nincs eltérés sem a nemek, sem a korosztály, sem pedig a végzettség tekintetében: a nők 40 százaléka, a férfiak 35 százaléka a hasával elégedett a legkevésbé.

tükör

Némileg változik a helyzet, ha nem saját magukra, hanem a párjukra gondolnak az emberek. A férfiak szerint párjukon az arcuk, az alakjuk, a hajuk és a szemük a legszebb. A nők számára egyértelműen a szem és az ápoltság a legfontosabb.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolás leginkább a nők idejét rabolja, a kutatás arra is rávilágított, hogy a nők és férfiak bizony ugyanannyi időt töltenek a tükör előtt: reggelente nagyjából tíz percet, este pedig körülbelül húszat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.

 • A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  Csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben, holott építkezés vagy felújítás során 71 százalék számára az egyik legfontosabb szempont a jó hőszigetelés kialakítása.

 • Elő a grillsütővel!

  Elő a grillsütővel!

  Itt a grillszezon, de mielőtt elkezdjük megszervezni a kellemes családi vagy baráti sütögetést, nem ért átismételni néhány alapszabályt.