EUR: 310,20 Ft
CHF: 289,51 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Életmód

Jobban érvényesül, aki szép?

szepseg-kutatas-infografika-finHiába küzdenek a feministák ellene, még mindig úgy tűnik, hogy a nők érvényesüléséhez igenis számít a külső. Egy felmérés szerint ugyanis a válaszadók közel 98 százaléka véli úgy, hogy nagyon fontos a külcsín az életben való boldoguláshoz. Hasonlóan gondolkodnak az emberek a férfiak előrejutásáról is.

Saját külsejüket vizsgálva a nők és a férfiak leginkább a szemükkel, az arcukkal és a lábukkal elégedettek, ezen belül a nők leginkább a szemükkel, a férfiak pedig az arcukkal. A fiatal férfiak saját jóképűségüket illetően kifejezetten magabiztosnak tűnnek: a megkérdezettek 39 százaléka elégedett az arcával. Az elégedetlenség fő forrásában nincs eltérés sem a nemek, sem a korosztály, sem pedig a végzettség tekintetében: a nők 40 százaléka, a férfiak 35 százaléka a hasával elégedett a legkevésbé.

tükör

Némileg változik a helyzet, ha nem saját magukra, hanem a párjukra gondolnak az emberek. A férfiak szerint párjukon az arcuk, az alakjuk, a hajuk és a szemük a legszebb. A nők számára egyértelműen a szem és az ápoltság a legfontosabb.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolás leginkább a nők idejét rabolja, a kutatás arra is rávilágított, hogy a nők és férfiak bizony ugyanannyi időt töltenek a tükör előtt: reggelente nagyjából tíz percet, este pedig körülbelül húszat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A cica is besétálhat a szimulációba – Videó!

  A cica is besétálhat a szimulációba – Videó!

  Egyelőre a nagyközönség számára még nem elérhető, de hamarosan piacra kerül az a szimulációs játék, amelyben kedvenc háziállataink is szem előtt lehetnek és akár szerepet is kaphatnak a virtuális valóságunkban.

 • Tavasszal robban be a lakáspiac

  Tavasszal robban be a lakáspiac

  Felpörgött a lakáspiaci kereslet márciusban: az előző évhez képest 23 százalékkal többen érdeklődtek az eladó lakások iránt az ingatlan.

 • Gasztronómia nélkül nincs turizmus

  Gasztronómia nélkül nincs turizmus

  A Századvég Gazdaságkutató (SZG) Zrt. szervezett Turizmus konferenciát Budapesten, amelyen szakemberek mutatták be eredményeiket, terveiket és a magyar turizmus fejlődési lehetőségeit.