EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Jónak lenni mindig jó! – Átadták a közmédia dolgozóinak ajándékait

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói kapták a közmédia dolgozói által a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányhoz kapcsolódóan összegyűjtött ajándékokat, amelyeket Bényi Ildikó műsorvezető adott át a gyerekeknek.

A több mint száz ajándékot hétfőn vitték el a gyermekotthonba – közölte az MTVA sajtóosztálya a Facebook közösségi portálon.


“Úgy gondolom, hogy az embernek tudnia kell adni, a szónak mindenféle értelmében. Tudjuk, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő gyerekeknek nem jut annyi, mint a rendezett családi környezetben élő kortársaiknak, ezért jóleső érzés volt hozzátenni a karácsonyukhoz azt, amit összegyűjtöttünk” – fogalmazott Bényi Ildikó.

Az ajándékok ünnepélyes átadásán jelen volt Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. A közmédia Jónak lenni jó! kampánya idén ugyanis a gyermekmentő szolgálatot támogatta.

Edvi Péter azt mondta: “Nagyon örülök, hogy a közmédia bennünket támogatott idén, és felhívásukra 58 ezer, egyvárosnyi ember nyújtott anyagai segítséget a munkánkhoz, a gyerekek gyógyításához, fejlesztéséhez. Külön kiemelendő, hogy mindemellett az MTVA munkatársai ajándékokat gyűjtöttek a gyermekotthonban élők részére”.

A felajánlásokból, valamint a nézői és vállalati adományokból a műsor történetében az eddigi legmagasabb összeg, csaknem 225 millió forint gyűlt össze idén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

  • Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn – a köznyugalmat súlyosan megzavarva – székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.