2018. január 18., csütörtök
Piroska

Külföld

Kanada a jövőre 50 ezer szírt fogad be?

Kanada a jövő év végéig akár 50 ezer szíriai menekültet is befogadhat letelepítési programja keretében – mondta vasárnap a jordániai fővárosban John McCallum kanadai migráció- és menekültügyi miniszter.

A tárcavezető Ammánban a Kanadába repülni készülő szíriai családokkal találkozott, hangoztatva, hogy országában mindenki szívesen várja őket.


A tárcavezető néhány héttel ezelőtt még azt jelentette be, hogy Kanada 2016 márciusáig legalább 35 ezer szíriai menekültet fogad be. A letelepítési program keretében a jelenleg Libanonban, Jordániában és Törökországban élő szíriai menekültnek ajánl új otthont. Az idén összesen tízezer szíriai érkezik, majd a rákövetkező három hónapban további 25 ezer – mondta akkor McCallum. A menekültek zöme jelenleg jordániai és libanoni menekülttáborokban él.

A miniszter ugyanakkor most jelezte, hogy kormánya akár 50 ezer főre is emelheti a befogadandók számát, együttműködve a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és más partnerekkel, így a jordániai kormánnyal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.