EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,05 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Egyéb III.kerület

Karácsonykor életre kelnek a tárgyak Óbudán

Cseriti Pont Óbuda Adománybolt a Perc utcában ( Fotó: Sáfár Tibor)

(Fotó: Sáfár Tibor)

Jövőre lesz ötödik éve, hogy megnyílt Budapest első adományboltja. Az óbudai Perc utcában működő üzlet olyan használt, de még működőképes tárgyakat árul, amelyek hasznukra lehetnek a rászorulóknak.

– Többnyire néhány ezer forintért kínáljuk a portékáinkat, mindig nagy öröm, amikor egy-egy utcára dobott tárgy új gazdára talál, olyan, mintha újra életre kelnének – fogalmazott Sáhy Gábor, a Cseriti Szociális Szövetkezet vezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csupán karácsonykor, egész évben szükség van a felajánlásokra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.