EUR: 309,06 Ft
CHF: 285,41 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb I.kerület

Karácsonyra készülnek a Várbazárban is

A felújított Várkert Bazár első adventi programsorozata különleges karácsonyi vásárral, rendhagyó műsorokkal és adománygyűjtéssel várja a látogatókat az ünnepi készülődés időszakában. A világörökség részét képező épület előtt láthatjuk Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációját is!

GYERTYAINSTALLACIO Várbazár1

A legmagasabb gyertya hét és fél méteres

A megújult Várkert Bazárban idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez adventi rendezvénysorozatot a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

– Az adventi hétvégéken ingyenes interaktív gyermekprogramokkal, adventi vásárral, kézműves-foglalkozásokkal, táncelőadásokkal, koncertekkel készülünk a Várkert Bazárban, továbbá a Citadellán karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket – tudtuk meg Gyutai Csabától, a Várgondnokság ügyvezetőjétől. A Várkert Bazár adventi programsorozatának részeként a nehéz sorsúakra is gondolnak, minden vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet és Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtést tart.

Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezetője

Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja is az épület előtt látható. A Hello Wood alkotócsoport egyedülálló kompozícióján a legnagyobb gyertya hét és fél méter magas. A gyertyákat felfüggesztett falécek veszik körbe, szélharangként működve, a monumentális gyertyák különleges hang- és fényhatással is várják az érdeklődőket, amihez a gasztronómiai ínyencségek, a forró csoki vagy a forralt bor is remekül passzol.

December 6-án a Virtuózok viadala várja az érdeklődőket, december 13-án a Sárik Péter Trió Band, december 20-án Pál István Szalonna és családja, barátai zenélnek majd a közönségnek, kísérő vendégek pedig a Fölszállott a páva gyermek versenyzői. A Várkert Bazár adventi programsorozatáról további információk a www.varkertbazar.hu weboldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

  • MaNDA-ellenes polgármesteri lépés

    MaNDA-ellenes polgármesteri lépés

    A megállapodás szerint az egymás mellett található Ózdi Gyártörténeti Emlékpark és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) egymásra épülő projektek, amelyek növelik a másik látogatottságát.