2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb I.kerület

Karácsonyra készülnek a Várbazárban is

A felújított Várkert Bazár első adventi programsorozata különleges karácsonyi vásárral, rendhagyó műsorokkal és adománygyűjtéssel várja a látogatókat az ünnepi készülődés időszakában. A világörökség részét képező épület előtt láthatjuk Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációját is!

GYERTYAINSTALLACIO Várbazár1

A legmagasabb gyertya hét és fél méteres

A megújult Várkert Bazárban idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez adventi rendezvénysorozatot a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.


– Az adventi hétvégéken ingyenes interaktív gyermekprogramokkal, adventi vásárral, kézműves-foglalkozásokkal, táncelőadásokkal, koncertekkel készülünk a Várkert Bazárban, továbbá a Citadellán karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket – tudtuk meg Gyutai Csabától, a Várgondnokság ügyvezetőjétől. A Várkert Bazár adventi programsorozatának részeként a nehéz sorsúakra is gondolnak, minden vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet és Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtést tart.

Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezetője

Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja is az épület előtt látható. A Hello Wood alkotócsoport egyedülálló kompozícióján a legnagyobb gyertya hét és fél méter magas. A gyertyákat felfüggesztett falécek veszik körbe, szélharangként működve, a monumentális gyertyák különleges hang- és fényhatással is várják az érdeklődőket, amihez a gasztronómiai ínyencségek, a forró csoki vagy a forralt bor is remekül passzol.

December 6-án a Virtuózok viadala várja az érdeklődőket, december 13-án a Sárik Péter Trió Band, december 20-án Pál István Szalonna és családja, barátai zenélnek majd a közönségnek, kísérő vendégek pedig a Fölszállott a páva gyermek versenyzői. A Várkert Bazár adventi programsorozatáról további információk a www.varkertbazar.hu weboldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.