2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb I.kerület

Karácsonyra készülnek a Várbazárban is

A felújított Várkert Bazár első adventi programsorozata különleges karácsonyi vásárral, rendhagyó műsorokkal és adománygyűjtéssel várja a látogatókat az ünnepi készülődés időszakában. A világörökség részét képező épület előtt láthatjuk Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációját is!

GYERTYAINSTALLACIO Várbazár1

A legmagasabb gyertya hét és fél méteres

A megújult Várkert Bazárban idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez adventi rendezvénysorozatot a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.


– Az adventi hétvégéken ingyenes interaktív gyermekprogramokkal, adventi vásárral, kézműves-foglalkozásokkal, táncelőadásokkal, koncertekkel készülünk a Várkert Bazárban, továbbá a Citadellán karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket – tudtuk meg Gyutai Csabától, a Várgondnokság ügyvezetőjétől. A Várkert Bazár adventi programsorozatának részeként a nehéz sorsúakra is gondolnak, minden vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet és Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtést tart.

Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezetője

Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja is az épület előtt látható. A Hello Wood alkotócsoport egyedülálló kompozícióján a legnagyobb gyertya hét és fél méter magas. A gyertyákat felfüggesztett falécek veszik körbe, szélharangként működve, a monumentális gyertyák különleges hang- és fényhatással is várják az érdeklődőket, amihez a gasztronómiai ínyencségek, a forró csoki vagy a forralt bor is remekül passzol.

December 6-án a Virtuózok viadala várja az érdeklődőket, december 13-án a Sárik Péter Trió Band, december 20-án Pál István Szalonna és családja, barátai zenélnek majd a közönségnek, kísérő vendégek pedig a Fölszállott a páva gyermek versenyzői. A Várkert Bazár adventi programsorozatáról további információk a www.varkertbazar.hu weboldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.