EUR: 309,49 Ft
CHF: 288,46 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb I.kerület

Karácsonyra készülnek a Várbazárban is

A felújított Várkert Bazár első adventi programsorozata különleges karácsonyi vásárral, rendhagyó műsorokkal és adománygyűjtéssel várja a látogatókat az ünnepi készülődés időszakában. A világörökség részét képező épület előtt láthatjuk Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációját is!

GYERTYAINSTALLACIO Várbazár1

A legmagasabb gyertya hét és fél méteres

A megújult Várkert Bazárban idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez adventi rendezvénysorozatot a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

– Az adventi hétvégéken ingyenes interaktív gyermekprogramokkal, adventi vásárral, kézműves-foglalkozásokkal, táncelőadásokkal, koncertekkel készülünk a Várkert Bazárban, továbbá a Citadellán karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket – tudtuk meg Gyutai Csabától, a Várgondnokság ügyvezetőjétől. A Várkert Bazár adventi programsorozatának részeként a nehéz sorsúakra is gondolnak, minden vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet és Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtést tart.

Várbazár GYUTAI_CSABA

Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezetője

Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja is az épület előtt látható. A Hello Wood alkotócsoport egyedülálló kompozícióján a legnagyobb gyertya hét és fél méter magas. A gyertyákat felfüggesztett falécek veszik körbe, szélharangként működve, a monumentális gyertyák különleges hang- és fényhatással is várják az érdeklődőket, amihez a gasztronómiai ínyencségek, a forró csoki vagy a forralt bor is remekül passzol.

December 6-án a Virtuózok viadala várja az érdeklődőket, december 13-án a Sárik Péter Trió Band, december 20-án Pál István Szalonna és családja, barátai zenélnek majd a közönségnek, kísérő vendégek pedig a Fölszállott a páva gyermek versenyzői. A Várkert Bazár adventi programsorozatáról további információk a www.varkertbazar.hu weboldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.