EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Kína befektet a Manchesterbe

Egy kínai konzorcium 400 millió dollárt (117,7 milliárd forint) fektet be az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester Cityt is működtető gazdasági társaságba, amelyben így 13 százaléknyi tulajdonrészt szerez.

A futballklub keddi bejelentése szerint a megállapodást hat hónapos tárgyalássorozat előzte meg, a megegyezés aláírásáig pedig már csak néhány szabályozó rendelkezés elfogadása van hátra.

Az egyesült arab emírségekbeli Manszur bin Szajed al-Nahjan sejk 2008-ban vásárolta meg a Manchester Cityt, s azóta megalakult a City Football Group elnevezésű társaság, amely New Yorkban, Melbourne-ben és Jokohamában is működtet labdarúgóklubot.

A kínai befektetésre azután került sor, hogy Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke októberi négynapos nagy-britanniai tartózkodása során meglátogatta a klub központját.

Manszur sejk érkezése óta a Manchester City 44 év után, 2012-ben nyert újra angol bajnoki címet, két évvel később pedig megismételte ezt a sikert.

A City most 14 forduló után 29 ponttal áll a Premier League tabellájának az élén, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott a nyolcadddöntőbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.