EUR: 307,48 Ft
CHF: 265,92 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

Kiss László: Szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak

Magyarország, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságok történetében még sosem végzett az éremtáblázat első helyén. Most a Netánjában szerzett tizenegy arany-, három ezüst- és egy bronzéremnek köszönhetően ez  is megtörtént.

Netánja, 2015. december 6. Cseh László a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében 2015. december 6-án. (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Cseh László Európa-csúccsal nyerte meg a 200 méteres pillangóúszás döntőjét (Fotó: mti)

– Egy szövetségi kapitány sosem lehet elégedett, ám most talán mondhatom, minden tökéletesen sikerült, szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak – mondta a Lokálnak Kiss László kapitány. – Úgy végeztünk az élen, hogy öt olyan csapat is volt, amelyik több sportolóval vett részt a versenyen, mint mi. Ráadásul nyolc fiatalt is vittünk magunkkal, nekik komoly versenyzési lehetőség volt ez az Eb.

Világversenyen még sosem szerzett tizenegy aranyérmet a magyar úszósport, ráadásul a nagyszerű eredmények mellett Hosszú Katinka és Cseh László Európa- és világbajnoki csúccsal lett első. – Mind a ketten csúcsformában vannak, de hogy például Cseh Laci mennyire a tökéletességre törekszik, bizonyítja, hogy azon bánkódott leginkább, hogy 200 méter pillangón csak Európa-bajnoki csúcsot, és nem világbajnoki csúcsot úszott. Egyébként egy jobb fordulóval vagy egy jobb benyúlással ez is meglett volna, de azt gondolom, egy ilyen verseny után ez legyen a legnagyobb gondunk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!