EUR: 308,51 Ft
CHF: 288,56 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Sport

Kiss László: Szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak

Magyarország, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságok történetében még sosem végzett az éremtáblázat első helyén. Most a Netánjában szerzett tizenegy arany-, három ezüst- és egy bronzéremnek köszönhetően ez  is megtörtént.

Netánja, 2015. december 6. Cseh László a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében 2015. december 6-án. (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Cseh László Európa-csúccsal nyerte meg a 200 méteres pillangóúszás döntőjét (Fotó: mti)

– Egy szövetségi kapitány sosem lehet elégedett, ám most talán mondhatom, minden tökéletesen sikerült, szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak – mondta a Lokálnak Kiss László kapitány. – Úgy végeztünk az élen, hogy öt olyan csapat is volt, amelyik több sportolóval vett részt a versenyen, mint mi. Ráadásul nyolc fiatalt is vittünk magunkkal, nekik komoly versenyzési lehetőség volt ez az Eb.

Világversenyen még sosem szerzett tizenegy aranyérmet a magyar úszósport, ráadásul a nagyszerű eredmények mellett Hosszú Katinka és Cseh László Európa- és világbajnoki csúccsal lett első. – Mind a ketten csúcsformában vannak, de hogy például Cseh Laci mennyire a tökéletességre törekszik, bizonyítja, hogy azon bánkódott leginkább, hogy 200 méter pillangón csak Európa-bajnoki csúcsot, és nem világbajnoki csúcsot úszott. Egyébként egy jobb fordulóval vagy egy jobb benyúlással ez is meglett volna, de azt gondolom, egy ilyen verseny után ez legyen a legnagyobb gondunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Maradona hátba szúrta Messit

  Maradona hátba szúrta Messit

  Négy meccsre eltiltották az argentin Lionel Messit a válogatottbeli szerepléstől, mivel szidalmazta a játékvezető egyik asszisztensét a Chile elleni világbajnoki selejtezőn.

 • Hamilton lekezeli Rosberget

  Hamilton lekezeli Rosberget

  Lewis Hamilton, a Mercedes Forma–1-es pilótája annak visszavonulása után is beszólogat volt csapattársának, Nico Rosbergnek.

 • Robben szívesen választana kapitányt

  Robben szívesen választana kapitányt

  A Bayern Münchenben légióskodó Arjen Robben aktívan szeretne részt venni a holland labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának kiválasztásában.