2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Kiss László: Szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak

Magyarország, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságok történetében még sosem végzett az éremtáblázat első helyén. Most a Netánjában szerzett tizenegy arany-, három ezüst- és egy bronzéremnek köszönhetően ez  is megtörtént.

Netánja, 2015. december 6. Cseh László a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében 2015. december 6-án. (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Cseh László Európa-csúccsal nyerte meg a 200 méteres pillangóúszás döntőjét (Fotó: mti)

– Egy szövetségi kapitány sosem lehet elégedett, ám most talán mondhatom, minden tökéletesen sikerült, szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak – mondta a Lokálnak Kiss László kapitány. – Úgy végeztünk az élen, hogy öt olyan csapat is volt, amelyik több sportolóval vett részt a versenyen, mint mi. Ráadásul nyolc fiatalt is vittünk magunkkal, nekik komoly versenyzési lehetőség volt ez az Eb.


Világversenyen még sosem szerzett tizenegy aranyérmet a magyar úszósport, ráadásul a nagyszerű eredmények mellett Hosszú Katinka és Cseh László Európa- és világbajnoki csúccsal lett első. – Mind a ketten csúcsformában vannak, de hogy például Cseh Laci mennyire a tökéletességre törekszik, bizonyítja, hogy azon bánkódott leginkább, hogy 200 méter pillangón csak Európa-bajnoki csúcsot, és nem világbajnoki csúcsot úszott. Egyébként egy jobb fordulóval vagy egy jobb benyúlással ez is meglett volna, de azt gondolom, egy ilyen verseny után ez legyen a legnagyobb gondunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos elődöntőt játszhat párosban

  Babos elődöntőt játszhat párosban

  Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

 • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

 • Beteljesült álmok

  Beteljesült álmok

  Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.

 • Vége! Nadal feladta

  Vége! Nadal feladta

  A világelső Rafael Nadal feladta negyeddöntős mérkőzését kedden a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.