EUR: 308,49 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Sport

Kiss László: Szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak

Magyarország, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságok történetében még sosem végzett az éremtáblázat első helyén. Most a Netánjában szerzett tizenegy arany-, három ezüst- és egy bronzéremnek köszönhetően ez  is megtörtént.

Netánja, 2015. december 6. Cseh László a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében 2015. december 6-án. (MTI/EPA/Atef Szafadi)

Cseh László Európa-csúccsal nyerte meg a 200 méteres pillangóúszás döntőjét (Fotó: mti)

– Egy szövetségi kapitány sosem lehet elégedett, ám most talán mondhatom, minden tökéletesen sikerült, szép ajándékot adtunk a magyar úszósportnak – mondta a Lokálnak Kiss László kapitány. – Úgy végeztünk az élen, hogy öt olyan csapat is volt, amelyik több sportolóval vett részt a versenyen, mint mi. Ráadásul nyolc fiatalt is vittünk magunkkal, nekik komoly versenyzési lehetőség volt ez az Eb.

Világversenyen még sosem szerzett tizenegy aranyérmet a magyar úszósport, ráadásul a nagyszerű eredmények mellett Hosszú Katinka és Cseh László Európa- és világbajnoki csúccsal lett első. – Mind a ketten csúcsformában vannak, de hogy például Cseh Laci mennyire a tökéletességre törekszik, bizonyítja, hogy azon bánkódott leginkább, hogy 200 méter pillangón csak Európa-bajnoki csúcsot, és nem világbajnoki csúcsot úszott. Egyébként egy jobb fordulóval vagy egy jobb benyúlással ez is meglett volna, de azt gondolom, egy ilyen verseny után ez legyen a legnagyobb gondunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egész éjszaka buliztak Madridban

  Egész éjszaka buliztak Madridban

  Edzőként ez életem legszebb napja – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, akivel a csapat öt év után először lett bajnok, amikor a spanyol bajnokság utolsó fordulójában 2-0-ra legyőzte idegenben a Málagát.

 • Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva is népszerűsíti a júliusi 17. FINA-világbajnokságot. Az olimpiai bajnok kipróbálta azokat a játékokat is, amelyekkel több fővárosi helyszín mellett Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Balatonfüreden is találkozhatnak az érdeklődők.

 • Halálosan megfenyegették a kosarast

  Halálosan megfenyegették a kosarast

  A San Antonio Spurs elleni nyugati főcsoportdöntő első mérkőzésén Zaza Pachulia, a Golden State Warriors kosarasa ráesett a hazai csapat legjobbjának számító Kawhi Leonard amúgy is sérült bokájára, aki ezért kénytelen kihagyni az NBA-szezon további mérkőzéseit.