EUR: 309,73 Ft
CHF: 288,59 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Kivonul Lengyelországból a Raiffeisen

Municipal workers plant flowers on July 8, 2009 to form the logo of the Austrian Raiffeisen International Bank in the center of Kiev. Austrian President Heinz Fischer is on an official visit to Ukraine to further political, economical and financial ties between the two countries. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

Az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) beterjesztette a lengyel pénzügyi felügyeletnek helyi leánycége, a Raiffeisen Polbank eladási tervét, és már csak a jóváhagyásra vár.

Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója azt mondta, hogy több bank érdeklődik a Polbank iránt, köztük többnek érdekeltsége van Lengyelországban.

A Raiffeisen Polbank eszközértéke alapján a kilencedik legnagyobb lengyel kereskedelmi bank, könyv szerinti értéke 6 milliárd zloty (1 zloty=73,33 forint).

A Polbank svájci frank jelzálog-portfóliója az egyik legnagyobb Lengyelországban, mintegy 12,5 milliárd zloty. Az RBI ezt leválasztotta az eladásra kerülő bankról, és e nélkül értékesíti.

Az RBI mostani lengyel bankjának egy részét a görög EFG Eurobanktól vásárolta meg 2012-ben 460 millió euróért és vonta össze meglévő érdekeltségével. A lengyel pénzügyi felügyelet akkor azzal a feltétellel engedélyezte az ügyletet, hogy az RBI legkésőbb 2016 közepéig vagy tőzsdére viszi a Raiffeisen Polbank részvényeinek 15 százalékát, vagy saját részvényét vezeti be a varsói tőzsdére.

Kapcsolódó Cikkek