EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Sport

Klicsko megfosztotta bajnoki övétől Furyt

Düsseldorf, 2015. november 24.
Volodimir Klicsko címvédő ukrán profi nehézsúlyú ökölvívó, a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka (b) és brit kihívója, Tyson Fury sajtófotózáson vesz részt Düsseldorfban 2015. november 24-én, négy nappal a WBA világbajnoki címvédő mérkőzésük előtt. (MTI/EPA/Rolf Vennenbernd)

Tyson Fury másfél hete három világbajnoki címet vett el Volodimir Klicskótól, aki azonban azzal, hogy kérte kettejük visszavágóját, már meg is fosztotta őt a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú övétől.

Az IBF azért döntött így, mert világbajnokának a következő meccset mindenképpen a szervezet hivatalos kihívója, az ukrán Vjacseszlav Glazskov ellen kellene vívnia. Fury azonban – Klicskóval kötött korábbi szerződésének megfelelően – megadja a lehetőséget a visszavágóra az elmúlt évtized nehézsúlyú egyeduralkodójának. A szövetség nehézsúlyú trónja így üres maradt, s Fury a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) bajnokaként léphet majd ringbe a visszavágón.

Fury november 28-án Düsseldforfban pontozással győzött Klicsko ellen, aki 2006 áprilisa óta volt világbajnok, és 2004 áprilisa óta veretlen.

A visszavágó helyét és idejét még nem jelölték ki.

Kapcsolódó Cikkek