2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XXI.kerület

Költözik az iskola

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola év végéig kiköltözik a királymajori épületből, mivel az önkormányzat nem kívánta meghosszabbítani a bérleti szerződésüket és ők sem szeretnének maradni.

csepel-sziget-altalanos-es-szakkepzo-iskola_norc

fotó:csepel.info

A kerület vezetése az iskola környékén állandósult botrányok miatt régóta arra várt, hogy megszüntethesse a 2016 nyarán lejáró jogviszonyt. Az iskola döntött úgy, hogy nem várja meg a szerződés lejártát és még az év végéig elköltözik.


– Jó néhány éve annak, hogy az alapítványi iskola Királymajorba költözése felbolygatta az addig csendes környéket. Egy szakiskola akkor is hasznos és jó lehet, ha problémás, többszörösen hátrányos helyzetű gyerekek járnak oda. Csakhogy az itteni diákok sokszor nem tanulni mentek az intézménybe. Sőt. Ahogy arra a környékbeli lakók hamar rádöbbentek, a diákok egy része rendszeresen használt és árult egymás és a környékbeli fiatalok között kábítószert – írta honlapján az önkormányzat. Ráadásul ez az az iskola, ahol a csepeli kettős gyilkosság történt, amelyről azóta filmet is forgattak.

Kosik György, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány kuratóriumi elnöke levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen káros a „gyilkos iskola” elnevezés, amivel az elmúlt időszakban az intézményt illették, hiszen sem az ott dolgozók, sem az ott tanuló diákoknak semmi közük nincs a sajnálatos tragédiához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.