EUR: 310,37 Ft
CHF: 289,17 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Belföld

Lőfegyvereket és több ezer lőszert találtak egy férfinál

Toribio, 2012. július 11.
A szélsőbaloldali Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillaszervezet tagjai biztosítják az utat Toribio falu közelében, Cauca tartományban 2012. július 11-én. (MTI/EPA/Christian Escobar Mora)

Kilenc maroklőfegyvert, tizenegy puskát, valamint több ezer lőszert találtak és foglaltak le egy nagykátai férfinál tartott házkutatáson csütörtökön – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Az 56 éves férfit őrizetbe vették, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene – olvasható a közleményben. Hozzátették: a férfi engedély nélkül tartott éles lőfegyvereket, lőszereket Pest megyei otthonában.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

Csiszér-Kovács Viktória, a rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a lefoglalt fegyverek valamelyikével követtek-e el bűncselekményt. Azt is vizsgálják, hogy a férfi készített-e fegyvereket vagy kereskedett-e velük – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek