EUR: 305,39 Ft
CHF: 276,56 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Aktuális

Magyar sikersztori az ITSH

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány az IT Services Hungary (ITSH) Kft.-vel. Chris Wilson, a cég ügyvezető igazgatója szerint az ITSH magyarországi sikertörténetnek is tekinthető, 2006-os indulása óta az infokommunikációs szektor legnagyobb munkáltatójává lépett elő. Alig 400 dolgozóval kezdtek, s ma már 4 ezren dolgoznak Budapesten, Pécsen, Szegeden és Debrecenben, és jövőre újabb 400 főt vesznek fel. A beszállítók 70 százaléka magyar cég, kapcsolatban állnak 9 egyetemmel és 30 középiskolával, hogy az utánpótlásuk biztosítva legyen. Ráadásul már több, Nyugat-Európában dolgozó tehetséges fiatal szakembert sikerült hazacsábítani. Chris Wilson hozzátette még, hogy az informatikai szolgáltatások kiszervezése világgazdasági szempontból is jelentős, mintegy 76 milliárd dolláros üzletről van szó. Az ITSH révén ebből Magyarország is egyre nagyobb mértékben veheti ki a részét.
Az ITSH immár a 65. a sorban, amellyel a magyar kormány aláírta az együttműködési szerződést. Szabó László külgazdasági,  és külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy Magyarország versenyképességének javításához nagyban hozzájárulnak a partnerségi szerződések, s ez az informatikai beruházásokra sokszorosan igaz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Izrael is élesen bírálta Sorost

  Izrael is élesen bírálta Sorost

  Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.

 • Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik.

 • Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28.

 • Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Augusztusban megkezdik kiszállítani az iskoláknak az új tankönyveket. A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9.