EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Aktuális

Magyar sikersztori az ITSH

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány az IT Services Hungary (ITSH) Kft.-vel. Chris Wilson, a cég ügyvezető igazgatója szerint az ITSH magyarországi sikertörténetnek is tekinthető, 2006-os indulása óta az infokommunikációs szektor legnagyobb munkáltatójává lépett elő. Alig 400 dolgozóval kezdtek, s ma már 4 ezren dolgoznak Budapesten, Pécsen, Szegeden és Debrecenben, és jövőre újabb 400 főt vesznek fel. A beszállítók 70 százaléka magyar cég, kapcsolatban állnak 9 egyetemmel és 30 középiskolával, hogy az utánpótlásuk biztosítva legyen. Ráadásul már több, Nyugat-Európában dolgozó tehetséges fiatal szakembert sikerült hazacsábítani. Chris Wilson hozzátette még, hogy az informatikai szolgáltatások kiszervezése világgazdasági szempontból is jelentős, mintegy 76 milliárd dolláros üzletről van szó. Az ITSH révén ebből Magyarország is egyre nagyobb mértékben veheti ki a részét.
Az ITSH immár a 65. a sorban, amellyel a magyar kormány aláírta az együttműködési szerződést. Szabó László külgazdasági,  és külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy Magyarország versenyképességének javításához nagyban hozzájárulnak a partnerségi szerződések, s ez az informatikai beruházásokra sokszorosan igaz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

  • Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn – a köznyugalmat súlyosan megzavarva – székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.