EUR: 308,27 Ft
CHF: 282,34 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Aktuális

Magyar sikersztori az ITSH

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány az IT Services Hungary (ITSH) Kft.-vel. Chris Wilson, a cég ügyvezető igazgatója szerint az ITSH magyarországi sikertörténetnek is tekinthető, 2006-os indulása óta az infokommunikációs szektor legnagyobb munkáltatójává lépett elő. Alig 400 dolgozóval kezdtek, s ma már 4 ezren dolgoznak Budapesten, Pécsen, Szegeden és Debrecenben, és jövőre újabb 400 főt vesznek fel. A beszállítók 70 százaléka magyar cég, kapcsolatban állnak 9 egyetemmel és 30 középiskolával, hogy az utánpótlásuk biztosítva legyen. Ráadásul már több, Nyugat-Európában dolgozó tehetséges fiatal szakembert sikerült hazacsábítani. Chris Wilson hozzátette még, hogy az informatikai szolgáltatások kiszervezése világgazdasági szempontból is jelentős, mintegy 76 milliárd dolláros üzletről van szó. Az ITSH révén ebből Magyarország is egyre nagyobb mértékben veheti ki a részét.
Az ITSH immár a 65. a sorban, amellyel a magyar kormány aláírta az együttműködési szerződést. Szabó László külgazdasági,  és külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy Magyarország versenyképességének javításához nagyban hozzájárulnak a partnerségi szerződések, s ez az informatikai beruházásokra sokszorosan igaz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Milliókért tanul a momentumos Oxfordban

    Milliókért tanul a momentumos Oxfordban

    Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

  • Magyar diákokra támadtak migránsok

    Magyar diákokra támadtak migránsok

    Helyén volt a kecskeméti tanár esze és szíve, ezért nem történt tragédia, amikor a francia határ előtt a kövekkel felfegyverkezett migránsok rátámadtak a diákokat szállító mikrobuszra.