EUR: 309,29 Ft
CHF: 285,39 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Belföld

Magyarok tervezhetik az új Ulánbátort

Éppen hatvanöt évvel ezelőtt kezdődtek meg a magyar-mongol diplomáciai kapcsolatok. Erdene Bat-Uul, Ulánbátor főpolgármestere, aki Tarlós István meghívására érkezett küldöttségével Budapestre, örül, hogy egy új megállapodás megkötése éppen erre a kerek évfordulóra esik.

mongol

˗ Hatvanöt év alatt volt mit tanulnunk a magyaroktól, és erre törekszünk továbbra is – mondta el azon a december 7-i eseményen, amelyen Ducsai-Oláh Zsanettel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatójával aláírták azt a bizonyos 25 millió dolláros együttműködési megállapodást.

˗ Az előzményekhez tartozik, hogy idén áprilisban a két főváros közös projektek indítása mellett döntött. Az MNKH ehhez kapcsolódóan kezdte keresni azokat a lehetőségeket, amelyek Ulánbátorban helyzetbe hozhatják a magyar vállalkozásokat. Azokat a vállalkozásokat, amelyek az MNKH nélkül nehezen, vagy nem tudnának boldogulni ezen a piacon – árulta el a vezérigazgató, aki hozzátette, a magyar cégek közlekedésfejlesztési, világítástechnikai megoldásokkal és smart city szolgáltatásokkal tudnak hozzájárulni a mongol főváros továbbfejlődéséhez, de az ottani fél már jelezte: építőanyag és mezőgazdasági termékek beszerzésében, valamint folyószabályozási munkákban is számít majd a magyar szakértelemre.

˗ Úgy vélem, a legfontosabb közös feladatunk a várostervezés erre kellene felfűznünk minden továbbit – fogalmazta meg pontosan a célkitűzéseket Erdene Bat-Uuul.

A fejlesztésekhez szükséges forrásokat a főpolgármester elmondása szerint a mongol parlament döntése alapján a mongol kormány biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötös alá

  Ötös alá

  Nagyon szép dolog, ha egy iskola nem klisékkel, hanem tanár-diák együttműködésben készült zenés színpadi játékkal emlékezik nemzeti ünnepeken.

 • Rendőrt ölt a neonáci

  Rendőrt ölt a neonáci

  Kegyetlenül megölte Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot szerdán Bőnyben Győrkös István, az ismert nyilasvezér.

 • Mécs kiakadt Horn rokonára

  Mécs kiakadt Horn rokonára

  Komoly perpatvar robbant ki egy orosz tévéműsor miatt, amelyben az ’56-os forradalmat a CIA művének nevezték. Az adásban megszólalt az MSZP-s Havas Szófia, Horn Gyula unokahúga is, aki szerint a szabadságharc idején vadásztak a zsidókra.

 • Juhász maffiózóknak dolgozik

  Juhász maffiózóknak dolgozik

  Végleg eldőlt, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke Portik Tamásnak, a magyar alvilág egyik legsúlyosabb figurájának táskahordója.