EUR: 304,65 Ft
CHF: 273,01 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Belföld

Magyarok tervezhetik az új Ulánbátort

Éppen hatvanöt évvel ezelőtt kezdődtek meg a magyar-mongol diplomáciai kapcsolatok. Erdene Bat-Uul, Ulánbátor főpolgármestere, aki Tarlós István meghívására érkezett küldöttségével Budapestre, örül, hogy egy új megállapodás megkötése éppen erre a kerek évfordulóra esik.

mongol

˗ Hatvanöt év alatt volt mit tanulnunk a magyaroktól, és erre törekszünk továbbra is – mondta el azon a december 7-i eseményen, amelyen Ducsai-Oláh Zsanettel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatójával aláírták azt a bizonyos 25 millió dolláros együttműködési megállapodást.

˗ Az előzményekhez tartozik, hogy idén áprilisban a két főváros közös projektek indítása mellett döntött. Az MNKH ehhez kapcsolódóan kezdte keresni azokat a lehetőségeket, amelyek Ulánbátorban helyzetbe hozhatják a magyar vállalkozásokat. Azokat a vállalkozásokat, amelyek az MNKH nélkül nehezen, vagy nem tudnának boldogulni ezen a piacon – árulta el a vezérigazgató, aki hozzátette, a magyar cégek közlekedésfejlesztési, világítástechnikai megoldásokkal és smart city szolgáltatásokkal tudnak hozzájárulni a mongol főváros továbbfejlődéséhez, de az ottani fél már jelezte: építőanyag és mezőgazdasági termékek beszerzésében, valamint folyószabályozási munkákban is számít majd a magyar szakértelemre.

˗ Úgy vélem, a legfontosabb közös feladatunk a várostervezés erre kellene felfűznünk minden továbbit – fogalmazta meg pontosan a célkitűzéseket Erdene Bat-Uuul.

A fejlesztésekhez szükséges forrásokat a főpolgármester elmondása szerint a mongol parlament döntése alapján a mongol kormány biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hiénavadászat

  Hiénavadászat

  Überelték az Ubert. Volt egy vacsora, amelyen kiderült: taxi-ügyben mindenkinek helye van a terített asztalnál, aki betartja a törvényeket, rendeleteket.

 • Nyugdíjasokat becsmérelt Vona Gábor

  Nyugdíjasokat becsmérelt Vona Gábor

  Orbán Viktor tusványosi beszéde után fakadt ki a nyugdíjasokra Vona Gábor. A Facebookon közölt írásából a sorok között olvasva kiderül, hogy ostobának és szinte már veszélyesnek tartja a nyugdíjasokat, különösen a „viktorániusokat”, ahogy ő az Orbán Viktort támogató időseket gúnyolja.

 • Botka leárulózta saját párttársát

  Botka leárulózta saját párttársát

  A balliberális oldalon teljes a fejetlenség, az MSZP berkeiben pedig már kemény harcok folynak. Botka László ugyanis árulónak nevezte Molnár Zsoltot, a szocialista párt elnökségi tagját a 168 Órának adott interjújában.