EUR: 310,23 Ft
CHF: 259,07 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

Magyarok tervezhetik az új Ulánbátort

Éppen hatvanöt évvel ezelőtt kezdődtek meg a magyar-mongol diplomáciai kapcsolatok. Erdene Bat-Uul, Ulánbátor főpolgármestere, aki Tarlós István meghívására érkezett küldöttségével Budapestre, örül, hogy egy új megállapodás megkötése éppen erre a kerek évfordulóra esik.

mongol

˗ Hatvanöt év alatt volt mit tanulnunk a magyaroktól, és erre törekszünk továbbra is – mondta el azon a december 7-i eseményen, amelyen Ducsai-Oláh Zsanettel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatójával aláírták azt a bizonyos 25 millió dolláros együttműködési megállapodást.


˗ Az előzményekhez tartozik, hogy idén áprilisban a két főváros közös projektek indítása mellett döntött. Az MNKH ehhez kapcsolódóan kezdte keresni azokat a lehetőségeket, amelyek Ulánbátorban helyzetbe hozhatják a magyar vállalkozásokat. Azokat a vállalkozásokat, amelyek az MNKH nélkül nehezen, vagy nem tudnának boldogulni ezen a piacon – árulta el a vezérigazgató, aki hozzátette, a magyar cégek közlekedésfejlesztési, világítástechnikai megoldásokkal és smart city szolgáltatásokkal tudnak hozzájárulni a mongol főváros továbbfejlődéséhez, de az ottani fél már jelezte: építőanyag és mezőgazdasági termékek beszerzésében, valamint folyószabályozási munkákban is számít majd a magyar szakértelemre.

˗ Úgy vélem, a legfontosabb közös feladatunk a várostervezés erre kellene felfűznünk minden továbbit – fogalmazta meg pontosan a célkitűzéseket Erdene Bat-Uuul.

A fejlesztésekhez szükséges forrásokat a főpolgármester elmondása szerint a mongol parlament döntése alapján a mongol kormány biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás

  Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás

  Házi őrizetbe kerülhet Gyárfás Tamás és nyomkövetőt kell viselnie, ha a bíróság holnap elfogadja az ügyészség javaslatát. Az ügyészség közleményében azt írta, egyértelmű, hogy alapos a gyanú arra, hogy Gyárfás adta ki az utasítást Fenyő János megölésére és indokolt volt az őrizetbe vétele.

 • Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Az Európai Uniónak a kulturális sokszínűséget kellene védenie, az uniós szakpolitikák nem mehetnek annak rovására, és nem rombolhatják ott, ahol a nemzeti kisebbségi közösségek többséget alkotnak – hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

 • Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Csütörtökre virradóra megdőlt a fővárosi és az országos hajnali melegrekord, a leghidegebb órában sem csökkent 16 fok alá a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.