EUR: 313,01 Ft
CHF: 267,61 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Aktuális

Magyarország együttműködési megállapodást kötött Marokkóval

Egyenesen Marokkóba! 

A két ország tovább erősítette az 1970-es évek óta fennálló gazdasági, közlekedési és a tudományos területeken való együttműködését, nem beszélve a beruházásvédelem vagy a kettős adózás elkerülése témaköreiről. A mai tárgyalást követően jelentették be, hogy szorgalmazzák egy Budapest-Rabat közvetlen légijárat létrejöttét, amely a partnerek szerint a lehető legjobb eszköz a befektetési és a turisztikai kedv fellendítésének. A mostani megállapodással ennek a lehetőségnek az alapjait kívánták lefektetni a megállapodó felek.


20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5240Nekünk ugródeszka, nekik terjeszkedési lehetőség

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hozzátette: belátható időn belül (másfél-két év) realizálódnak a befektetések, a marokkói nagykövetünknek pedig az lesz az egyik fő feladata, hogy ezeknek az üzleteknek az alakulását kövesse. Hozzáfűzte, a marokkói kormány jelenleg Nyugat-Afrika legnagyobb befektetője és felajánlották a magyarok számára, hogy egyfajta “ugródeszkaként” használjuk a jelenlétüket a régióban.


Mohammed Abbou, Marokkó külkereskedelemért felelős minisztere szerint a nem új keletű kapcsolat pozitív irányba fejlődik a két ország között és olyan programokkal ösztönzik a jövendőbeli vállalkozókat, mint a B2B ( Business-to-Business) találkozok, melyeken hazai és marokkói üzletemberek vehetnek részt a jövőben. Ennek fényében Abbou hozzátette, hogy szerinte pozitív irányba mozdult el a kapcsolatrendszer.

Mi történt még? 

20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5385A sajtótájékoztató keretein belül további megállapodások születtek a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Marokkói Exportösztönzési Központ, az MNKH és a Marokkói Exportőrök Szövetsége között. Szintén megegyezett egymással a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a marokkói Nemzeti Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szakmai Egyesület és a marokkói Fémipari, Gépgyártási és Elektromechanikai Szektorok Szövetsége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.