EUR: 325,98 Ft
CHF: 283,00 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Aktuális

Magyarország együttműködési megállapodást kötött Marokkóval

Egyenesen Marokkóba! 

A két ország tovább erősítette az 1970-es évek óta fennálló gazdasági, közlekedési és a tudományos területeken való együttműködését, nem beszélve a beruházásvédelem vagy a kettős adózás elkerülése témaköreiről. A mai tárgyalást követően jelentették be, hogy szorgalmazzák egy Budapest-Rabat közvetlen légijárat létrejöttét, amely a partnerek szerint a lehető legjobb eszköz a befektetési és a turisztikai kedv fellendítésének. A mostani megállapodással ennek a lehetőségnek az alapjait kívánták lefektetni a megállapodó felek.


20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5240Nekünk ugródeszka, nekik terjeszkedési lehetőség

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hozzátette: belátható időn belül (másfél-két év) realizálódnak a befektetések, a marokkói nagykövetünknek pedig az lesz az egyik fő feladata, hogy ezeknek az üzleteknek az alakulását kövesse. Hozzáfűzte, a marokkói kormány jelenleg Nyugat-Afrika legnagyobb befektetője és felajánlották a magyarok számára, hogy egyfajta “ugródeszkaként” használjuk a jelenlétüket a régióban.


Mohammed Abbou, Marokkó külkereskedelemért felelős minisztere szerint a nem új keletű kapcsolat pozitív irányba fejlődik a két ország között és olyan programokkal ösztönzik a jövendőbeli vállalkozókat, mint a B2B ( Business-to-Business) találkozok, melyeken hazai és marokkói üzletemberek vehetnek részt a jövőben. Ennek fényében Abbou hozzátette, hogy szerinte pozitív irányba mozdult el a kapcsolatrendszer.

Mi történt még? 

20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5385A sajtótájékoztató keretein belül további megállapodások születtek a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Marokkói Exportösztönzési Központ, az MNKH és a Marokkói Exportőrök Szövetsége között. Szintén megegyezett egymással a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a marokkói Nemzeti Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szakmai Egyesület és a marokkói Fémipari, Gépgyártási és Elektromechanikai Szektorok Szövetsége.

Kapcsolódó Cikkek