EUR: 308,00 Ft
CHF: 266,91 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Aktuális

Magyarország együttműködési megállapodást kötött Marokkóval

Egyenesen Marokkóba! 

A két ország tovább erősítette az 1970-es évek óta fennálló gazdasági, közlekedési és a tudományos területeken való együttműködését, nem beszélve a beruházásvédelem vagy a kettős adózás elkerülése témaköreiről. A mai tárgyalást követően jelentették be, hogy szorgalmazzák egy Budapest-Rabat közvetlen légijárat létrejöttét, amely a partnerek szerint a lehető legjobb eszköz a befektetési és a turisztikai kedv fellendítésének. A mostani megállapodással ennek a lehetőségnek az alapjait kívánták lefektetni a megállapodó felek.

20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5240Nekünk ugródeszka, nekik terjeszkedési lehetőség

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hozzátette: belátható időn belül (másfél-két év) realizálódnak a befektetések, a marokkói nagykövetünknek pedig az lesz az egyik fő feladata, hogy ezeknek az üzleteknek az alakulását kövesse. Hozzáfűzte, a marokkói kormány jelenleg Nyugat-Afrika legnagyobb befektetője és felajánlották a magyarok számára, hogy egyfajta “ugródeszkaként” használjuk a jelenlétüket a régióban.

Mohammed Abbou, Marokkó külkereskedelemért felelős minisztere szerint a nem új keletű kapcsolat pozitív irányba fejlődik a két ország között és olyan programokkal ösztönzik a jövendőbeli vállalkozókat, mint a B2B ( Business-to-Business) találkozok, melyeken hazai és marokkói üzletemberek vehetnek részt a jövőben. Ennek fényében Abbou hozzátette, hogy szerinte pozitív irányba mozdult el a kapcsolatrendszer.

Mi történt még? 

20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5385A sajtótájékoztató keretein belül további megállapodások születtek a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Marokkói Exportösztönzési Központ, az MNKH és a Marokkói Exportőrök Szövetsége között. Szintén megegyezett egymással a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a marokkói Nemzeti Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szakmai Egyesület és a marokkói Fémipari, Gépgyártási és Elektromechanikai Szektorok Szövetsége.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mérgező bogarat evett fogadásból

    Mérgező bogarat evett fogadásból

    Ezen túl kétszer is meggondolja, hogy miben fogad az az amerikai katona, aki vakmerőségből megevett egy bogarat. Ezzel még nem is lenne semmi probléma, hiszen a legtöbb ízeltlábú kitűnő fehérjeforrás, ám akad közöttük néhány olyan egyed is, ami súlyos mérgezést okozhatnak.

  • Folyamatos fejlődés az egészségügyben

    Folyamatos fejlődés az egészségügyben

    Az egészségügy a balliberális kormányok legnagyobb áldozata volt. Nem volt egységes várólista, jóval kevesebb CT és MR berendezés állt rendelkezésre. Folyamatosak voltak a pénzelvonások, több ezer dolgozót tettek utcára.