EUR: 308,40 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Aktuális

Magyarország együttműködési megállapodást kötött Marokkóval

Egyenesen Marokkóba! 

A két ország tovább erősítette az 1970-es évek óta fennálló gazdasági, közlekedési és a tudományos területeken való együttműködését, nem beszélve a beruházásvédelem vagy a kettős adózás elkerülése témaköreiről. A mai tárgyalást követően jelentették be, hogy szorgalmazzák egy Budapest-Rabat közvetlen légijárat létrejöttét, amely a partnerek szerint a lehető legjobb eszköz a befektetési és a turisztikai kedv fellendítésének. A mostani megállapodással ennek a lehetőségnek az alapjait kívánták lefektetni a megállapodó felek.

20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5240Nekünk ugródeszka, nekik terjeszkedési lehetőség

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hozzátette: belátható időn belül (másfél-két év) realizálódnak a befektetések, a marokkói nagykövetünknek pedig az lesz az egyik fő feladata, hogy ezeknek az üzleteknek az alakulását kövesse. Hozzáfűzte, a marokkói kormány jelenleg Nyugat-Afrika legnagyobb befektetője és felajánlották a magyarok számára, hogy egyfajta “ugródeszkaként” használjuk a jelenlétüket a régióban.

Mohammed Abbou, Marokkó külkereskedelemért felelős minisztere szerint a nem új keletű kapcsolat pozitív irányba fejlődik a két ország között és olyan programokkal ösztönzik a jövendőbeli vállalkozókat, mint a B2B ( Business-to-Business) találkozok, melyeken hazai és marokkói üzletemberek vehetnek részt a jövőben. Ennek fényében Abbou hozzátette, hogy szerinte pozitív irányba mozdult el a kapcsolatrendszer.

Mi történt még? 

20151211_Magyar_Marokkoi_GVB_GER_5385A sajtótájékoztató keretein belül további megállapodások születtek a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Marokkói Exportösztönzési Központ, az MNKH és a Marokkói Exportőrök Szövetsége között. Szintén megegyezett egymással a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a marokkói Nemzeti Mezőgazdasági Kutatóintézet és a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szakmai Egyesület és a marokkói Fémipari, Gépgyártási és Elektromechanikai Szektorok Szövetsége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

  Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

  Nagyszülei szerint nincs valódi bizonyítékuk a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László ellen, sőt szerintük olyan új információ került a hatóság kezébe, amely nyomán hamarosan szabadon engedik az előzetes letartóztatásba helyezett unokájukat.

 • Gyurcsányozással indult a balos összefogás

  Gyurcsányozással indult a balos összefogás

  Az ígéretek szerint a héten megkezdődnek a tárgyalások a baloldali pártok között, hogy másodjára is megkíséreljenek összeállni, most a 2018-as országgyűlési választásokra.

 • Vona Gábor a török nácik jóbarátja

  Vona Gábor a török nácik jóbarátja

  A Jobbik elnöke elismerte, hogy “jó kapcsolata van” a török Nacionalista Mozgalom Párttal. Ez az a tömörülés, amely a háttérből támogatja a Szürke Farkasok névre hallgató terrorista sejtet.