EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,84 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Extra XIX.kerület

Majka Dávidnak is segít

Ő Csorba Dávid! Már annak is örül, ha egyszerűen a szívetekbe fogadjátok vagy írtok neki egy pár sort… – ezeket a sorokat írta közösségi oldalára Majka. A rapper-műsorvezető felajánlotta oldalát két teljes hétre, hogy azok üzeneteit továbbítsa, akiknek támogatásra, segítségre van szükségük. A kerületben élő Dávid is megkereste az énekest.

Majka tavaly már meglátogatta Dávidot

Majka tavaly már meglátogatta Dávidot

A huszonhárom éves Csorba Dávid gyógyíthatatlan Duchenne-féle izomsorvadásban szenved. Gyerekként kerekes székbe került, most már folyamatosan egy speciális ágyban fekszik és gépről lélegeztetik. Pontosan nem tudni, meddig bírja a szíve. A Lokál is beszámolt róla, amikor Dávid és édesanyja albérletből át tudott költözni egy önkormányzati lakásba szeptemberben. A körülményeik javultak, de minden segítség jól jön. Olykor egy kedves gesztus, néhány jó szó is nagy boldogságot okoz. Dávid ezért is írt Majkának.


– Szia Peti! Olvastam a kiírásod és vettem a bátorságot, hogy írjak! Egyszer már egy évvel ezelőtt voltál nálam, gondolom, emlékszel rám – írta Dávid Majkának, majd leírta történetét, amire néhány óra alatt száznál is több komment érkezett, rengeteg biztató szót kapott.

 

Felajánlásokat várnak

Amennyiben valaki tud, az alábbi módon segíthet Dávidnak. A számlaszám, ahova adományt lehet küldeni: Pálfi Margit Erzsébet 11773360-00573245 (OTP Bank). Ha valaki egyéb segítséget vagy felajánlást szeretne tenni, megteheti a palfimargit@hotmail.com e-mail-címen.

 

Majka segít

Ismertségét kihasználva a rapper úgy döntött, közösségi oldalán megosztja azokat az üzeneteket, amelyeket olyanoktól kap, akik segítséget kérnek. Elmondása szerint hetente akár egymillió ember is látja azokat a posztokat, amiket kirak. – Rengeteg cég nagyon sok pénzt fizet azért, hogy a termékük eljusson ennyi lehetséges vásárlóhoz – írta a műsorvezető. – Én viszont szeretném, ha most két héten keresztül inkább azoknak az embereknek a kérése jutna el ehhez a rengeteg emberhez, akiket nem a profit, hanem a kényszer hajt! December 1−7-ig, aztán december 16. és 23. között két hétre kiadom ezeknek az embereknek a Facebook-oldalam! Aki segítséget vár, írjon! Minimális szűréssel próbálom kivédeni majd azokat, akiket esetleg nem a jóindulat vezérel, de írjatok bátran, én megosztom, és ha sikerül szebbé vagy könnyebbé tenni az ünnepeket, akkor egy nagy yeeeee!! Örülünk!!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    Ezt jelentik a rövidítések a naptejeken

    A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel. Dr. Rózsa Annamária bőrgyógyász, az Anyajegyszűrő Központ orvosa magyarázza el, hogy miért nem elég, ha kizárólag az SPF alapján választunk, és miért fontos figyelni az UVA és UVB jelölésekre is?