2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Még nem reszketnek a sípályákon

Egyelőre nem lehet síelni a hazai síközpontokban, és az előrejelzések sem biztatók. Az üzemeltetők szerint viszont még nincs baj: ha tartósabb lehűlés érkezik, a hóágyúk pár nap alatt tökéletes pályákat készítenek.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a szezon nem indul hamar és könnyen – mondta a Lokálnak Erbeszkorn Tamás, a Sípark Mátraszentistván sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. – Azonban, ha késve is, eddig mindig megérkezett a tartós lehűlés, és átlag 90 nap nyitva tartással már elfogadható szezont zárhattunk. Most is ebben bízunk, annak ellenére, hogy pillanatnyilag melegszik az idő.


Eplény, 2011. január 29. Síelők az eplényi Síarénában, ahol SnowDay elnevezéssel háromnapos, a téli sportokat népszerűsítő programmal várják az érdeklődőket 2011. január 28-tól 30-ig. MTI Fotó: Nagy Lajos

Ugyanígy vélekedik erről a Lokálnak nyilatkozó Ebele Bálint, a Nordica Síaréna Eplény marketingvezetője.

– Tavaly a hideg megérkezése után másfél nappal már tökéletesek voltak a pályák – magyarázta. – A szezon az utóbbi években rendre kitolódik, de ez nem ok az aggodalomra. Öt napnál, egy hétnél előbbre nem láthatunk, ám bízunk abban, hogy a mostani felmelegedés csak átmeneti.

A természetes hóra ma már senki nem vár, bőven elegendő, ha a hőmérséklet tartósan –3 fok alatt marad, így ugyanis nem olvad el, amit a hóágyúk legyártanak. Az üzemeltetők számára egyébként a mielőbbi lehűlés volna az ideális, hiszen a szezon legerősebb része a két ünnep közé eső időszak. De jól zárhatják az évadot húzós januárral és februárral is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

 • Balesetben meghalt egy kilencéves gyerek

  Balesetben meghalt egy kilencéves gyerek

  Meghalt egy kerékpáron utazó kilencéves gyermek szombaton Ónodnál, amikor a biciklit kormányzó fiatal egy kisteherautó elé kanyarodott – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.