EUR: 307,99 Ft
CHF: 266,25 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Még nem reszketnek a sípályákon

Egyelőre nem lehet síelni a hazai síközpontokban, és az előrejelzések sem biztatók. Az üzemeltetők szerint viszont még nincs baj: ha tartósabb lehűlés érkezik, a hóágyúk pár nap alatt tökéletes pályákat készítenek.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a szezon nem indul hamar és könnyen – mondta a Lokálnak Erbeszkorn Tamás, a Sípark Mátraszentistván sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. – Azonban, ha késve is, eddig mindig megérkezett a tartós lehűlés, és átlag 90 nap nyitva tartással már elfogadható szezont zárhattunk. Most is ebben bízunk, annak ellenére, hogy pillanatnyilag melegszik az idő.

Eplény, 2011. január 29. Síelők az eplényi Síarénában, ahol SnowDay elnevezéssel háromnapos, a téli sportokat népszerűsítő programmal várják az érdeklődőket 2011. január 28-tól 30-ig. MTI Fotó: Nagy Lajos

Ugyanígy vélekedik erről a Lokálnak nyilatkozó Ebele Bálint, a Nordica Síaréna Eplény marketingvezetője.

– Tavaly a hideg megérkezése után másfél nappal már tökéletesek voltak a pályák – magyarázta. – A szezon az utóbbi években rendre kitolódik, de ez nem ok az aggodalomra. Öt napnál, egy hétnél előbbre nem láthatunk, ám bízunk abban, hogy a mostani felmelegedés csak átmeneti.

A természetes hóra ma már senki nem vár, bőven elegendő, ha a hőmérséklet tartósan –3 fok alatt marad, így ugyanis nem olvad el, amit a hóágyúk legyártanak. Az üzemeltetők számára egyébként a mielőbbi lehűlés volna az ideális, hiszen a szezon legerősebb része a két ünnep közé eső időszak. De jól zárhatják az évadot húzós januárral és februárral is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem engedünk a 48-ból

    Nem engedünk a 48-ból

    A magyar az furfangos, ravasz, nem szeret veszíteni és éppen ezért felettébb találékony. Ezért a magyaron kiigazodni nagyon-nagyon keveseknek sikerül csupán.

  • Beköltözik az egyetem

    Beköltözik az egyetem

    Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát.