EUR: 309,38 Ft
CHF: 288,21 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Meghalt egy migráns a görög-macedón határon

Idomeni, 2015. november 25.
Migránsok várják, hogy beléphessenek Macedóniába a görög-macedón határ közötti senki földjén, az előtérben macedón rendőrök az észak-görögországi Idomeni falu közelében 2015. november 25-én. Az Európai Unióba tartó illegális bevándorlók a továbbengedésüket követelik, mivel a macedón hatóságok napok óta csak a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedik be az országukba. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Meghalt egy migráns a görög-macedón határon csütörtökön. A férfit áramütés érhette, amikor egy vonat tetejére próbált felkapaszkodni.

A súlyosan megégett, valószínűleg marokkói férfi holttestét a sínek között lelték fel – mondta egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek.

Korábban macedón rendőrök könnygázt vetettek be a tüntető migránsokkal szemben, akik kövekkel dobáltak a rendvédelmi erőket.

A határ görög oldalán ezerötszáz kétségbe esett migráns torlódott fel a határ görög oldalán, miután a macedón hatóságok november 19. óta csak a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedik be Görögország irányából. Csütörtökön a tömeg ismételten követelte, hogy engedjék őket tovább Európa tehetősebb államaiba.

Kapcsolódó Cikkek