EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVII.kerület

Megint rákoshegyi az év tekése

Sorozatban negyedszer választották az év női tekésének Méhész Anitát. A Rákoshegyi VSE versenyzője idén egyéniben és klubszinten is remekelt. A Lokálnak elárulta, nagyon örül az állami elismeréseknek, hiányérzete csupán a sportág támogatottsága miatt van.

– 2012 óta folyamatosan Méhész Anita a legjobb magyar női tekés. Mi alapján dől el, ki nyer?

– Egy pontozásos rendszer alapján. Pont jár a nemzetközi szinten elért eredményért, az éves idegenbeli átlagért és az országos versenyeken elért eredményekért.

– Ennyire jól sikerült a 2015-ös év is?

– Idén a németországi Hirschauban, a felnőtt egyéni világkupán döntőt játszottam. A világranglistán megszereztem az előkelő harmadik helyet. A klubcsapatommal, a Rákoshegyi VSE I-es csapatával megnyertük az éves hazai szuperligás bajnokságot, és így lehetőségünk nyílt rá, hogy részt vegyünk a bajnokcsapatok versenyén Backa Topolán, ahol a döntőig jutottunk és ezüstérmet nyertünk.

– Mennyiben járulnak hozzá a társak az ön teljesítményéhez?

– Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert a csapattársaim jó részét a legjobb barátaimnak mondhatom. Rengeteget számít ez, amikor az ember hullámvölgyben érzi magát, és akkor is, amikor a fellegekben jár. Nagyon szeretek edzésre járni, mert ott mindig találkozunk és együtt gurítunk. Talán ettől vagyunk mi sikeres, csupa nagybetűvel: CSAPAT. Az edzőnkkel, Botházy Ferenccel maximálisan jól tudunk együtt tudunk dolgozni. Inkább olyanok vagyunk, mint egy család.

– Mennyi segítséget kapnak a sportoláshoz?

– Nagyon keveset. A Rákoshegyi VSE I-es csapata az elmúlt négy évben sajnos nem tudott elindulni a legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában, mert ez komoly anyagi ráfordítással járna. Tudjuk, hogy ott lenne a helyünk, és azonnal mennénk, ha lenne rá fedezet. Az önkormányzat támogatása csak a költségeink elhanyagolható részét teszi ki. A csapatvilágkupára csapatvezetőnk, Kis-Horváth István segítségével jutottunk ki. Ígéretünk van már saját pályára a XVII. kerületben, hogy megvalósul-e valaha, azt nem tudjuk. Az ötödik évünket töltjük bérelt pályán, amiért sokat fizetünk. Büszke vagyok rá, hogy csapatunk így is az ország legjobb női szuperligás csapata, ahol öt válogatott játékos van, közöttük többszörös világbajnokok.

– Mik a tervei 2016-ra?

– Májusban Novi Gradban lesz az egyéni világbajnokság, ahol klasszikus, sprint, tandem és összetett világbajnoki címeket lehet majd szerezni. Nagyon szeretnék utazni, megpróbálok minél jobban felkészülni és aranyéremmel hazatérni. Ezenkívül a Rákosheggyel idén is szeretnénk megvédeni bajnoki címünket. Nem utolsósorban szeretnék végre egyéni országos bajnok lenni, ez még hiányzik a hazai kollekcióból.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.