EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb X.kerület

Megszépülhetnek a házak

Hét ház újulhat meg a kőbányai önkormányzat pályázatának köszönhetően. A kerület az építészeti értékek fenntartása, megújulása és a károsodott értékek helyreállítása érdekében írt ki pályázatot tavasszal. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a Gergely u. 16. A épülete nyert támogatást ablakok felújítására, a Salgótarjáni út 51. a kémény és lábazat felújítására, a Bihari út 17. homlokzat-, kapu- és kerítésfal-felújításra, a Füzér u. 34/A homlokzatfelújításra, a Nyitra u. 8. a kémények felújítására, a Márga u. 28. tető- és kerítésfelújításra, az Ónodi u. 5. pedig nyílászáró-felújításra és lépcsőházhomlokzat-felújításra. Kovács Róbert polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat 12 millió forintos támogatásával és az ingatlanok önrészeivel együtt összesen több mint 21 millió forintból szépülhetnek meg Kőbánya épületei.

kőbánya

Kovács Róbert polgármester jelentette be a társasházak képviselőinek a pályázat eredményét fotó:facebook

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.