EUR: 310,73 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb X.kerület

Megszépülhetnek a házak

Hét ház újulhat meg a kőbányai önkormányzat pályázatának köszönhetően. A kerület az építészeti értékek fenntartása, megújulása és a károsodott értékek helyreállítása érdekében írt ki pályázatot tavasszal. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a Gergely u. 16. A épülete nyert támogatást ablakok felújítására, a Salgótarjáni út 51. a kémény és lábazat felújítására, a Bihari út 17. homlokzat-, kapu- és kerítésfal-felújításra, a Füzér u. 34/A homlokzatfelújításra, a Nyitra u. 8. a kémények felújítására, a Márga u. 28. tető- és kerítésfelújításra, az Ónodi u. 5. pedig nyílászáró-felújításra és lépcsőházhomlokzat-felújításra. Kovács Róbert polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat 12 millió forintos támogatásával és az ingatlanok önrészeivel együtt összesen több mint 21 millió forintból szépülhetnek meg Kőbánya épületei.

kőbánya

Kovács Róbert polgármester jelentette be a társasházak képviselőinek a pályázat eredményét fotó:facebook


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.