2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb X.kerület

Megszépülhetnek a házak

Hét ház újulhat meg a kőbányai önkormányzat pályázatának köszönhetően. A kerület az építészeti értékek fenntartása, megújulása és a károsodott értékek helyreállítása érdekében írt ki pályázatot tavasszal. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a Gergely u. 16. A épülete nyert támogatást ablakok felújítására, a Salgótarjáni út 51. a kémény és lábazat felújítására, a Bihari út 17. homlokzat-, kapu- és kerítésfal-felújításra, a Füzér u. 34/A homlokzatfelújításra, a Nyitra u. 8. a kémények felújítására, a Márga u. 28. tető- és kerítésfelújításra, az Ónodi u. 5. pedig nyílászáró-felújításra és lépcsőházhomlokzat-felújításra. Kovács Róbert polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat 12 millió forintos támogatásával és az ingatlanok önrészeivel együtt összesen több mint 21 millió forintból szépülhetnek meg Kőbánya épületei.

kőbánya

Kovács Róbert polgármester jelentette be a társasházak képviselőinek a pályázat eredményét fotó:facebook


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.