2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb

Megváltozott munkaképességű kollégák a Szerencsejáték Zrt.-nél

A Szerencsejáték Zrt. 2003-ban hozta létre a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív célú sorsjegy-értékesítő hálózatát. A 12 éves hálózat jelenleg 180 munkavállalót foglalkoztat értékesítőként 70 település több mint 130 értékesítő helyén, élelmiszerboltoktól kezdve piacokon át egészségügyi intézményekig, ahol kizárólag kaparós sorsjegyet árulnak.

A hálózat létrehozását a 25 éves Szerencsejáték Zrt. olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, amellyel példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatásának szakszerű kialakításában és a sikeres munkahelymegtartó programok elindításában és fenntartásában.


A Szerencsejáték Zrt. 2014-ben a mozgáskorlátozottak és betegség miatt fogyatékkal élők foglalkoztatása mellett új fogyatékossági csoport felé is nyitott: a SINOSZ-szal együttműködve megteremtette a hallássérült munkavállalók alkalmazási feltételeit. 2015 tavaszán a Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet.

Az év másik fontos mérföldköve a Fogyatékos Emberek Világnapján aláírt háromoldalú együttműködési megállapodás, amelyet a lottótársaság, a FESZT (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és az ONCE (Spanyol Vakok Nemzeti Szövetsége) kötött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.