2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb

Megváltozott munkaképességű kollégák a Szerencsejáték Zrt.-nél

A Szerencsejáték Zrt. 2003-ban hozta létre a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív célú sorsjegy-értékesítő hálózatát. A 12 éves hálózat jelenleg 180 munkavállalót foglalkoztat értékesítőként 70 település több mint 130 értékesítő helyén, élelmiszerboltoktól kezdve piacokon át egészségügyi intézményekig, ahol kizárólag kaparós sorsjegyet árulnak.

A hálózat létrehozását a 25 éves Szerencsejáték Zrt. olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, amellyel példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatásának szakszerű kialakításában és a sikeres munkahelymegtartó programok elindításában és fenntartásában.


A Szerencsejáték Zrt. 2014-ben a mozgáskorlátozottak és betegség miatt fogyatékkal élők foglalkoztatása mellett új fogyatékossági csoport felé is nyitott: a SINOSZ-szal együttműködve megteremtette a hallássérült munkavállalók alkalmazási feltételeit. 2015 tavaszán a Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet.

Az év másik fontos mérföldköve a Fogyatékos Emberek Világnapján aláírt háromoldalú együttműködési megállapodás, amelyet a lottótársaság, a FESZT (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és az ONCE (Spanyol Vakok Nemzeti Szövetsége) kötött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.