EUR: 313,13 Ft
CHF: 261,85 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Mi épül a Volán-pályaudvar helyén?

Gőzerővel folyik az Árpád híd lábánál található buszpályaudvar bontása. A hatalmas területen Budapest legnagyobb iroda- és szolgáltató központja épül.

Volán pu bontása Árpád híd ( Fotó: Sáfár Tibor)

Volánbusz-pályaudvar nyomaiban sem emlékeztet a régi épületre ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kérdés, mi lesz az eredetileg Észak-Dunántúlról és Észak-Magyarországról ide érkező távolsági buszokkal, hogyan oldják meg az utazóközönség továbbhaladását.
− Társaságunk november 7-én műszakkezdéstől az Árboc utca mentén − a kerületi önkormányzat jóváhagyásával, közterületen, az Árboc utca Váci út és a Visegrádi utca közé eső részén – kialakított átmeneti autóbusz-állomás négy darab kocsiállását használja − válaszolta a Lokál kérdéseire a Volánbusz Zrt. kommunikációs osztálya, ahol fontosnak tartották kiemelni, hogy az előzetes tervek szerint a területre épülő ingatlan részét képezi majd az új autóbusz-állomás.


Lapunk a cégtől megtudta, hogy a területen történő beruházás a HB Reavis Hungary Kft.-hez tartozik, kíváncsiak voltunk, vajon mi épül majd az Árpád híd lábánál.
− A területen az következő évek egyik meghatározó, több fázisban létrejövő, több mint 120 ezer négyzetméternyi bruttó bérbe adható területtel rendelkező budapesti iroda- és szolgáltató központja valósul meg − válaszolta kérdéseinkre a cég képviseletében Somos Andrea. − Emellett, a környék lakói érdekeit is szem előtt tartva, kellemes zöld környezetet és közösségi tereket kíván kialakítani a fejlesztő, aminek köszönhetően az egész környék szebbé és élhetőbbé válik. Szolgáltató központ is épül a területen, amely éttermekkel, kávézókkal, napi bevásárlást biztosító szolgáltatásokkal teszi kellemesebbé a környéket. A kerület e része is felértékelődik azáltal, hogy Budapest egyik legattraktívabb, modern területe valósul meg.

Somos Andrea hozzátette, a Volánbusz Zrt. tájékoztatása pontos, azaz az épületben megtalálható lesz a  pályaudvar szolgáltató- és várórészlege is, így az utazóközönséget a jövőben már egy XXI. századi, modern, kényelmes és minőségi szolgáltató egységekkel felszerelt állomás fogadja.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.