EUR: 304,55 Ft
CHF: 267,69 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Életmód

Miért fogynak gyorsabban a pasik?

man-641691_1920A nők ezt nehezen dolgozzák fel, de a férfiak mindig könnyebben adják le a felesleges kilókat. Párok esetében jól megfigyelhető, hogy ugyanannyi idő alatt a fogyókúrás utasítások pontos betartása mellett a férfi gyorsabban kezd fogyni és a súlyvesztése jóval látványosabb − magyarázta  dr. Gajdács Ágnes obezitológus és testsúlygyógyász szakorvos, aki azt is hozzátette: lényeges szempont, hogy honnan fogyunk pontosan, hiszen a férfiaknál mindig magasabb az izomtömeg és alacsonyabb a zsírtömeg.

dr.gajdacs agnes_obezitologus_testsulygyogyasz

dr. Gajdács Ágnes testsúlygyógyász szakorvos

− Mindenkinek megvan az a genetikusan és hormonálisan meghatározott elsődleges zsírraktára, ahová a szervezete szereti felhalmozni a felesleges zsírt. A nők esetében az alma típusúak a hasukra raktároznak, míg a többség inkább a csípő-popsi-combok területére. Ők az úgynevezett körte raktározási típusba tartoznak. Ezzel szemben normális esetben a férfiak elsődleges zsírraktára  mindig a has. Tehát ha a testrészek kezelésére is gondolunk egy fogyókúra kapcsán, a férfiaknál csak egy testrészre, a hasra kell koncentrálni − árulta el dr. Gajdács Ágnes. − 15-20 évvel ezelőtt kevés férfi szeretett volna fogyni, az utóbbi években azonban nőtt a karcsúsodni vágyó férfiak száma. Ők a módszerválasztásban is egyre tudatosabbak, és már nem mindenki a feleségével együtt jön.

Az obezitológus szakorvost sokszor azok keresik meg, akik rendszeresen sportolnak, mégsem elégedettek.

− Sok sportoló vagy sportos életmódot folytató férfi jár hozzánk kezelésre, akiknek nem az a problémájuk, hogy nem sportolnak eleget és nem jó a testösszetételük, hanem kifejezetten a hasi zsírpárnáiktól szeretnének megszabadulni és kiegészíteni az edzésüket helyi kezeléssel − árulta el Gajdács Ágnes. A szakorvos azt is hozzátette, hogy az egészséget is veszélyezteti a hasi típusú elhízás, mert fokozott rizikót jelent olyan betegségeknél, mint például a szív- és keringési problémák vagy a cukorbetegség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Így védje gyermeke szemeit az erős napsugárzástól!

  Így védje gyermeke szemeit az erős napsugárzástól!

  A nap elleni hatékony védekezés ma már természetes velejárója az önfeledt strandolásnak. A nyaralás során azonban nem csak bőrünket kell óvnunk a káros ultraibolya sugaraktól, hanem szemeinket is. Megfelelő elővigyázatosság nélkül ugyanis számos olyan hosszútávú szemészeti problémával szembesülhetünk, mint a retinagyulladás, vagy az idősebb korban kialakuló szürke- és kúszóhályog.

 • Variációk töltött paprikára

  Variációk töltött paprikára

  A paprika nyersen, salátának, hidegtálakhoz, sütve, főzve, savanyítva elengedhetetlen kelléke a magyar gasztronómiának. Igazi hazai alapanyagként tartjuk számon, hiszen Szentgyörgyi Albert is a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint, amivel aztán kiérdemelte a Nobel-díjat.

 • Legyél te a fesztiválkirálynő!

  Legyél te a fesztiválkirálynő!

  Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.