EUR: 308,23 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Életmód

Miért fogynak gyorsabban a pasik?

man-641691_1920A nők ezt nehezen dolgozzák fel, de a férfiak mindig könnyebben adják le a felesleges kilókat. Párok esetében jól megfigyelhető, hogy ugyanannyi idő alatt a fogyókúrás utasítások pontos betartása mellett a férfi gyorsabban kezd fogyni és a súlyvesztése jóval látványosabb − magyarázta  dr. Gajdács Ágnes obezitológus és testsúlygyógyász szakorvos, aki azt is hozzátette: lényeges szempont, hogy honnan fogyunk pontosan, hiszen a férfiaknál mindig magasabb az izomtömeg és alacsonyabb a zsírtömeg.

dr.gajdacs agnes_obezitologus_testsulygyogyasz

dr. Gajdács Ágnes testsúlygyógyász szakorvos

− Mindenkinek megvan az a genetikusan és hormonálisan meghatározott elsődleges zsírraktára, ahová a szervezete szereti felhalmozni a felesleges zsírt. A nők esetében az alma típusúak a hasukra raktároznak, míg a többség inkább a csípő-popsi-combok területére. Ők az úgynevezett körte raktározási típusba tartoznak. Ezzel szemben normális esetben a férfiak elsődleges zsírraktára  mindig a has. Tehát ha a testrészek kezelésére is gondolunk egy fogyókúra kapcsán, a férfiaknál csak egy testrészre, a hasra kell koncentrálni − árulta el dr. Gajdács Ágnes. − 15-20 évvel ezelőtt kevés férfi szeretett volna fogyni, az utóbbi években azonban nőtt a karcsúsodni vágyó férfiak száma. Ők a módszerválasztásban is egyre tudatosabbak, és már nem mindenki a feleségével együtt jön.

Az obezitológus szakorvost sokszor azok keresik meg, akik rendszeresen sportolnak, mégsem elégedettek.

− Sok sportoló vagy sportos életmódot folytató férfi jár hozzánk kezelésre, akiknek nem az a problémájuk, hogy nem sportolnak eleget és nem jó a testösszetételük, hanem kifejezetten a hasi zsírpárnáiktól szeretnének megszabadulni és kiegészíteni az edzésüket helyi kezeléssel − árulta el Gajdács Ágnes. A szakorvos azt is hozzátette, hogy az egészséget is veszélyezteti a hasi típusú elhízás, mert fokozott rizikót jelent olyan betegségeknél, mint például a szív- és keringési problémák vagy a cukorbetegség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Az időskori tánc csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

  Az időskori tánc csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

  Több jótékony hatása mellett a gyakori táncolás időskorban jelentősen csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát és jóval pozitívabban hat, mint a fitneszsportok – állapították meg német kutatók, akik eredményeikért tudományos díjat vehettek át pénteken Nürnbergben.

 • Robogónak álcázott élménymotor

  Robogónak álcázott élménymotor

  Hogy mitől robogó a TMAX DX? Kizárólag az automata váltójától és lábterétől. Minden másban tökéletesen felveszi a versenyt egy hasonló kategóriájú túramotorral.