EUR: 308,36 Ft
CHF: 282,37 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Életmód

Miért fogynak gyorsabban a pasik?

man-641691_1920A nők ezt nehezen dolgozzák fel, de a férfiak mindig könnyebben adják le a felesleges kilókat. Párok esetében jól megfigyelhető, hogy ugyanannyi idő alatt a fogyókúrás utasítások pontos betartása mellett a férfi gyorsabban kezd fogyni és a súlyvesztése jóval látványosabb − magyarázta  dr. Gajdács Ágnes obezitológus és testsúlygyógyász szakorvos, aki azt is hozzátette: lényeges szempont, hogy honnan fogyunk pontosan, hiszen a férfiaknál mindig magasabb az izomtömeg és alacsonyabb a zsírtömeg.

dr.gajdacs agnes_obezitologus_testsulygyogyasz

dr. Gajdács Ágnes testsúlygyógyász szakorvos

− Mindenkinek megvan az a genetikusan és hormonálisan meghatározott elsődleges zsírraktára, ahová a szervezete szereti felhalmozni a felesleges zsírt. A nők esetében az alma típusúak a hasukra raktároznak, míg a többség inkább a csípő-popsi-combok területére. Ők az úgynevezett körte raktározási típusba tartoznak. Ezzel szemben normális esetben a férfiak elsődleges zsírraktára  mindig a has. Tehát ha a testrészek kezelésére is gondolunk egy fogyókúra kapcsán, a férfiaknál csak egy testrészre, a hasra kell koncentrálni − árulta el dr. Gajdács Ágnes. − 15-20 évvel ezelőtt kevés férfi szeretett volna fogyni, az utóbbi években azonban nőtt a karcsúsodni vágyó férfiak száma. Ők a módszerválasztásban is egyre tudatosabbak, és már nem mindenki a feleségével együtt jön.

Az obezitológus szakorvost sokszor azok keresik meg, akik rendszeresen sportolnak, mégsem elégedettek.

− Sok sportoló vagy sportos életmódot folytató férfi jár hozzánk kezelésre, akiknek nem az a problémájuk, hogy nem sportolnak eleget és nem jó a testösszetételük, hanem kifejezetten a hasi zsírpárnáiktól szeretnének megszabadulni és kiegészíteni az edzésüket helyi kezeléssel − árulta el Gajdács Ágnes. A szakorvos azt is hozzátette, hogy az egészséget is veszélyezteti a hasi típusú elhízás, mert fokozott rizikót jelent olyan betegségeknél, mint például a szív- és keringési problémák vagy a cukorbetegség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.

 • Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.

 • A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  Csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben, holott építkezés vagy felújítás során 71 százalék számára az egyik legfontosabb szempont a jó hőszigetelés kialakítása.

 • Elő a grillsütővel!

  Elő a grillsütővel!

  Itt a grillszezon, de mielőtt elkezdjük megszervezni a kellemes családi vagy baráti sütögetést, nem ért átismételni néhány alapszabályt.