2018. április 23., hétfő
Béla

Belföld

Milliárdos nyeremények – Így változott 59 év alatt az Ötöslottó

Jövőre 25 éves lesz a Szerencsejáték Zrt! Az egyik legnépszerűbb játéka az Ötöslottó, pedig 59 éve hoz szerencsét a magyaroknak. Kevesen tudják, hogy 1956. december 29-én kormányhatározat született a lottó magyarországi bevezetéséről.  A lottósorsjegyeket 1957. február 13-tól kezdték árusítani, február 20-án már több mint százezer szelvény érkezett be. Eldöntötték, hogy a nyertes számokat szerencsegömbben fogják sorsolni minden hét csütörtökén.  Az első sorsolás 1957. március 7-én rendben lezajlott, összesen 1 505 546 darab szelvény érkezett játékba. Telitalálat nem volt, heten értek el négy találatot. Az alapjáték 3,30 forint volt. A lottóban az első ötöst 1957-ben a 6. héten érte el özvegy Ring Sándorné, amely 855 ezer forintot ért. Az újság még azt is megírta, hogy a nyertes Budapesten, a XI. kerületben lakott, a szelvény kitöltése előtt sorba vette gyermekei életéveit: Misi akkor 23, Marica 26, Sanyi 33, Laci 37, ő maga pedig 66 éves volt. S ez volt az öt nyertes szám is, és ezzel Ring Sándorné divatba hozta a családi számokat. Az első húsz év a tárgynyeremény-sorsolások virágzásának ideje is.  Több mint negyedmillió nyereménytárgy talált gazdára. Egyebek között 505 db öröklakás, 590 db gépkocsi, 224 darab családi ház és üdülő. 1993. november 1-jétől a gépesítés megkezdésétől, majd 1993. december 6-tól világszínvonalú online rendszer üzembeállításától kezdve megnyílt a lehetőség több új számsorsjáték bevezetésére is. Az eddigi legnagyobb nyereményt – 5,1 milliárd forintot – 2003-ban vitték el, idén pedig a második legnagyobbat, pontosan 5 049 127 895 forintot. Igazi álomnyeremény! (x)

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Mindenhol nyert volna a Fidesz

  Az ellenzék nem magában, hanem egyebek mellett a választási rendszerben keresi hatalmas vereségük okát. Pedig nincs olyan ország, amely választási rendszerével nem a Fidesz kormányozna.

 • Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Szabadon járhat Budapesten Gyárfás

  Már tavaly októberben megkapta Gyárfás Tamástól a Fenyő-gyilkosság felbujtójához elvezető bizonyítékot I. Sándor főügyész, mégsem tett semmit.

 • Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Pénzt ad Brüsszel Sorosnak

  Újabb pofont kapott Magyarország Soros Györgytől és bandájától. Múlt hét hétfőn járt Brüsszelben a pénzügyi spekuláns és láss csodát, csütörtökön már meg is szavazták Strasbourgban a hazánk destabilizálását segítő civil szervezetek támogatásáról szóló előterjesztést.

 • Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Orbán Viktor: Nem fogadják el az eredményt

  Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a parlamenti választás eredményét kommentálva.