EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,71 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Milliárdos nyeremények – Így változott 59 év alatt az Ötöslottó

Jövőre 25 éves lesz a Szerencsejáték Zrt! Az egyik legnépszerűbb játéka az Ötöslottó, pedig 59 éve hoz szerencsét a magyaroknak. Kevesen tudják, hogy 1956. december 29-én kormányhatározat született a lottó magyarországi bevezetéséről.  A lottósorsjegyeket 1957. február 13-tól kezdték árusítani, február 20-án már több mint százezer szelvény érkezett be. Eldöntötték, hogy a nyertes számokat szerencsegömbben fogják sorsolni minden hét csütörtökén.  Az első sorsolás 1957. március 7-én rendben lezajlott, összesen 1 505 546 darab szelvény érkezett játékba. Telitalálat nem volt, heten értek el négy találatot. Az alapjáték 3,30 forint volt. A lottóban az első ötöst 1957-ben a 6. héten érte el özvegy Ring Sándorné, amely 855 ezer forintot ért. Az újság még azt is megírta, hogy a nyertes Budapesten, a XI. kerületben lakott, a szelvény kitöltése előtt sorba vette gyermekei életéveit: Misi akkor 23, Marica 26, Sanyi 33, Laci 37, ő maga pedig 66 éves volt. S ez volt az öt nyertes szám is, és ezzel Ring Sándorné divatba hozta a családi számokat. Az első húsz év a tárgynyeremény-sorsolások virágzásának ideje is.  Több mint negyedmillió nyereménytárgy talált gazdára. Egyebek között 505 db öröklakás, 590 db gépkocsi, 224 darab családi ház és üdülő. 1993. november 1-jétől a gépesítés megkezdésétől, majd 1993. december 6-tól világszínvonalú online rendszer üzembeállításától kezdve megnyílt a lehetőség több új számsorsjáték bevezetésére is. Az eddigi legnagyobb nyereményt – 5,1 milliárd forintot – 2003-ban vitték el, idén pedig a második legnagyobbat, pontosan 5 049 127 895 forintot. Igazi álomnyeremény! (x)

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.