EUR: 310,11 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Belföld

Négy településen tartanak időközi választást

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Bostán, Rátóton és Vaskeresztesen polgármestert, Bereten pedig roma települési képviselőket választanak.

A Baranya megyei Bostán azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője a nyáron elhunyt. A tisztségért három jelölt indul, a voksoláson mintegy 130 választópolgár szavazhat.

A Vas megyei Rátóton szintén a polgármester halála miatt kellett új választást kiírni. A tisztségért hárman indulnak, és a szavazáson mintegy 230 választópolgár adhatja le voksát.

A szintén Vas megyei Vaskeresztesen pedig a tavaly októberben megválasztott, független polgármester szeptemberi lemondása miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul, és mintegy 300 választópolgár dönthet az új településvezető személyéről.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is tartanak: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Kapcsolódó Cikkek

 • 23 millióra büntették az Orangewayst

  23 millióra büntették az Orangewayst

  Több mint 23 millió forintos bírságot szabott ki az elmúlt két évben a hatóság az OrangeWays márkanév alatt szolgáltatást nyújtó társaságokra.

 • Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Tovább bővíti szolgáltatásait a MOL

  Közép-Kelet-Európában elsőként a MOL vezeti be töltőállomásainál az úgynevezett „drive-through” szolgáltatást, vagyis a közeljövőben egyre több MOL-kúton áthajtva lehet majd kávét, szendvicset, üdítőt vásárolni.

 • Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Jobbikos képviselő lesz Simicska fia?

  Kibújt a szög a zsákból: a Ripost úgy tudja, hogy Simicska Lajos fia, Simicska Ádám politikai karrierjének megindításáról, vagyis a Jobbik országos listájára kerüléséről tárgyalt pénteken, zárt ülésen a párt elnöksége.