EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,55 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Belföld

Négy településen tartanak időközi választást

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Bostán, Rátóton és Vaskeresztesen polgármestert, Bereten pedig roma települési képviselőket választanak.

A Baranya megyei Bostán azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője a nyáron elhunyt. A tisztségért három jelölt indul, a voksoláson mintegy 130 választópolgár szavazhat.

A Vas megyei Rátóton szintén a polgármester halála miatt kellett új választást kiírni. A tisztségért hárman indulnak, és a szavazáson mintegy 230 választópolgár adhatja le voksát.

A szintén Vas megyei Vaskeresztesen pedig a tavaly októberben megválasztott, független polgármester szeptemberi lemondása miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul, és mintegy 300 választópolgár dönthet az új településvezető személyéről.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is tartanak: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Kapcsolódó Cikkek

  • Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

    Havi egymilliót fizetett Czeglédy cége Gyurcsányéknak

    Baráti kölcsönnek nevezte Gyurcsány Ferenc, hogy cége, az Altus Portfolio Kft. 78 millió forintot kölcsönzött a költségvetési csalás miatt előzetesben lévő Czeglédy Csaba bűnszervezetének, holott az Altus három hónap alatt több mint hárommilliós kamatot kapott az ügylet után.

  • Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

    Balos cicaharc: Bepereli a DK szóvivője az MSZP-t

    Jogi eljárást indított Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője az MSZP szekszárdi szervezete ellen. Az ügy azután robbant ki, hogy a szocialisták szekszárdi szervezete a hivatalos Facebook-oldalán arról írt: Gréczy két fideszes politikussal egyeztetett.