2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Négy településen tartanak időközi választást

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Bostán, Rátóton és Vaskeresztesen polgármestert, Bereten pedig roma települési képviselőket választanak.

A Baranya megyei Bostán azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője a nyáron elhunyt. A tisztségért három jelölt indul, a voksoláson mintegy 130 választópolgár szavazhat.


A Vas megyei Rátóton szintén a polgármester halála miatt kellett új választást kiírni. A tisztségért hárman indulnak, és a szavazáson mintegy 230 választópolgár adhatja le voksát.

A szintén Vas megyei Vaskeresztesen pedig a tavaly októberben megválasztott, független polgármester szeptemberi lemondása miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul, és mintegy 300 választópolgár dönthet az új településvezető személyéről.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is tartanak: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így hamisít Soros György blogja

  Így hamisít Soros György blogja

  A 444-nek úgy néz ki még a lejáratás sem megy rendesen, egy súlyosan beteg lány felhasználásával próbálták meg lejáratni az Origo-t.

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.