EUR: 305,13 Ft
CHF: 276,66 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Belföld III.kerület

Nem csak sikert, közösséget is kovácsol az ÓE

Bár az Óbudai Egyetem (ÓE) fiatalnak számít a felsőoktatási intézmények között, az itt kínált tudás több mint száz év tapasztalataira épít. Ezért talán nem is meglepő, hogy az egyetemen hat kar – ezeken az informatikától egészen a környezetmérnökségig számos specializáció közül választhatnak a diákok – is működik, amelyeken nem csak oktatás zajlik, hanem aktív kutatás is. Utóbbi egyik legfontosabb pillére az Egyetemi Kutató- és Innovációs Központ, amelyet még 2014 áprilisában nyitottak meg. Ez a bázis több stratégiai célt szolgál, hiszen a PhD hallgatók támogatása mellett idővel egy nemzetközi szinten is elismert kutatóközponttá fejlődne.

ÓE, Óbudai Egyetem

A közös szenvedély (Fotó: ÓE)

Az ÓE nem csak Budapesten, hanem az Alba Regia Műszaki Kar székesfehérvári telephelyével vidéken is  jelen van. Az oktatási egységekben helyszíntől függetlenül azonban egy dolog állandó: még pedig a gyakorlatorientált, minőségi alapképzés (ebből 14 fut jelenleg), illetve az ehhez társuló versenyképes mesterképzés (9 akkreditált szakiránnyal). Ezek túlmenően három doktori iskola is működik az ÓE-n. Az egyetem oktatási kínálata azért is különleges, mert a nappali, az esti és a levelező tagozatokon felül távoktatási formát is elérhetővé tesz.

Persze az elméleti felkészültség mit sem ér, ha az a gyakorlatban nem kamatoztatható, vagyis ha a megszerzett tudást nem lehet forintra váltani a munka világában. A felmérések azt mutatják, hogy az ÓE ezen a téren sem áll rosszul, sőt, a friss diplomások fizetése alapján összeállított TOP 10-es rangsorban négy karral is képviselteti magát az iskola.

Az Óbudai Egyetemen amiatt sem érheti szó a ház elejét, hogy a “fejtágításon” túl ne lenne élet az intézményen belül. A 2010-ben útjára indított I LOVE OE gondolat éppen ezért született meg, hogy valódi közösséggé kovácsolja a hallgatókat. A mozgalom keretén belül főképp olyan rendezvényeket szerveznek, amelyek párhuzamosan segítik a diákok közötti kapcsolatok kialakulását és a szakmai előmenetelt, mint például a RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokság, a LEGO Nap, vagy éppen a Kutatók Éjszakája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.