EUR: 305,03 Ft
CHF: 275,28 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Nem emeltek vádat a 12 éves gyereket lelövő rendőr ellen

Egy clevelandi nagyesküdtszék az Egyesült Államokban úgy döntött hétfőn, hogy ne emeljenek vádat a tizenkét éves afroamerikai Tamir Rice-t tavaly novemberben lelövő fehér rendőr ellen. A gyermeket azért lőtte le Timothy Loehmann járőr, mert egy valódinak tűnő, gumilövedékeket kilövő pisztolymásolat volt nála.

Tim McGinty ügyész szerint “vitathatatlan”, hogy a tizenkét éves fiú előhúzta a replika pisztolyt, amikor a járőr lelőtte. Tamir valószínűleg azért vette elő az airsoft pisztolyt, mert oda akarta adni vagy meg akarta mutatni a rendőröknek, hogy nem igazi. A két járőr ugyanakkor a helyszínen ezt nem tudhatta – mondta az ügyész.

Nem bizonyítható, hogy bűncselekményt követtek volna el a rendőrök – összegezte az esküdtszék döntését az ugyancsak fehér McGinty.

Tamir Rice-t Loehmann szinte azonnal lelőtte, miután a járőr autó megállt a tragédia helyszíne mellett, egy szabadidőközpont melletti parknál. A halálos lövést leadó járőr és a társa egy bejelentésre reagált, ami egy fegyveres férfiről szólt.

Az ügyész az esküdtszék döntést továbbá azzal is indokolta, hogy a bejelentést fogadó ügyeletes tiszt is felelős a tragédiáért, mivel nem közölte a járőrökkel azt a “mindennél fontosabb tényt”, miszerint a bejelentő azt is mondta: a fegyver valószínűleg nem valódi, a fegyveres pedig fiatalkorú.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.