EUR: 307,92 Ft
CHF: 266,72 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Extra

Nicolas Cage visszaadott egy lopott dinoszauruszt

Nicolas Cage visszaadott egy dinoszauruszkoponyát Mongóliának, ahonnan illegális úton kerültek ki a 67 millió éves csontok.

Az amerikai színész 276 ezer dollárért vásárolta a koponyát egy 2007-es Beverly Hills-i árverésen, amelyen Leonardo DiCaprio is licitált. Cage a múlt héten egyezett bele, hogy átadja az amerikai hatóságoknak a ritka leletet, hogy visszaszolgáltathassák Mongóliának. A színész együttműködő volt, így nem vádolják bűncselekménnyel.

A szóban forgó koponya egy Tyrannosaurus bataaré. Ez a fajta dinoszaurusz, csakúgy, mint ismertebb rokona, a Tyrannosaurus rex, húsevő volt. A faj maradványaira eddig csak Mongóliában bukkantak, az ázsiai ország azonban már 1924-ben megtiltotta a dinoszauruszfosszíliák kivitelét.

A manhattani kerületi ügyészség, amely Nicolas Cage ügyében is eljárt, 2012 óta több mint egy tucatnyi csempészett mongóliai fosszíliát szerzett vissza, köztük három teljes Tyrannosaurus bataar-csontvázat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erotikus képekkel zsarolhatják Majkát

  Erotikus képekkel zsarolhatják Majkát

  Nagy bajban van az, aki feltörte Majka és Dundika régi telefonját, Sztárban sztár zsűritagja keményen beolvasott neki és ha visszaél a képekkel, akkor akár két évet is kaphat.

 • DJ BoBo megtanult magyarul

  DJ BoBo megtanult magyarul

  Bár szakadt az eső, a rajongókat ez nem zavarta, és a hétvégi DJ Bobo koncertet esőkabátban tombolták végig.

 • Összeköltözik Meghan és Harry

  Összeköltözik Meghan és Harry

  Meghan Markle állítólag visszaadta korábban Torontóban bérelt Audiját, mondván, novembertől több időt tölt majd Angliában.