EUR: 307,55 Ft
CHF: 282,11 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Extra

Nicolas Cage visszaadott egy lopott dinoszauruszt

Nicolas Cage visszaadott egy dinoszauruszkoponyát Mongóliának, ahonnan illegális úton kerültek ki a 67 millió éves csontok.

Az amerikai színész 276 ezer dollárért vásárolta a koponyát egy 2007-es Beverly Hills-i árverésen, amelyen Leonardo DiCaprio is licitált. Cage a múlt héten egyezett bele, hogy átadja az amerikai hatóságoknak a ritka leletet, hogy visszaszolgáltathassák Mongóliának. A színész együttműködő volt, így nem vádolják bűncselekménnyel.

A szóban forgó koponya egy Tyrannosaurus bataaré. Ez a fajta dinoszaurusz, csakúgy, mint ismertebb rokona, a Tyrannosaurus rex, húsevő volt. A faj maradványaira eddig csak Mongóliában bukkantak, az ázsiai ország azonban már 1924-ben megtiltotta a dinoszauruszfosszíliák kivitelét.

A manhattani kerületi ügyészség, amely Nicolas Cage ügyében is eljárt, 2012 óta több mint egy tucatnyi csempészett mongóliai fosszíliát szerzett vissza, köztük három teljes Tyrannosaurus bataar-csontvázat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sting újra Budapesten!

  Sting újra Budapesten!

  Öt év után ismét Budapesten ad koncertet Sting. A brit világsztár október 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a tavaly ősszel megjelent albuma, a 57th & 9th európai turnéja keretében.

 • Hatemeletnyi zuhanást élt túl Zsolt

  Hatemeletnyi zuhanást élt túl Zsolt

  Vigyáznak az őrangyalai Palicz Zsoltra. A férfit időről időre megérinti a halál szele, de úgy tűnik, ő egyszerűen sebezhetetlen. Utoljára 2016.

 • Benkő Dániel kedvese: Hazarohantam, amikor megláttam az „izéjét”

  Benkő Dániel kedvese: Hazarohantam, amikor megláttam az „izéjét”

  Türelmével és szexualitásával hódította meg fiatal szerelmét, Bazsarózsát Benkő Dániel. A lantművész úgy érzi, élete szerelme a 19 éves táncoslány, aki bár Dániel férfiasságát megpillantva először hazarohant, ma már boldogan él a 69 éves művésszel, akitől gyermeket szeretne.