EUR: 307,26 Ft
CHF: 286,46 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Extra

Nicolas Cage visszaadott egy lopott dinoszauruszt

Nicholas Cage

Nicolas Cage visszaadott egy dinoszauruszkoponyát Mongóliának, ahonnan illegális úton kerültek ki a 67 millió éves csontok.

Az amerikai színész 276 ezer dollárért vásárolta a koponyát egy 2007-es Beverly Hills-i árverésen, amelyen Leonardo DiCaprio is licitált. Cage a múlt héten egyezett bele, hogy átadja az amerikai hatóságoknak a ritka leletet, hogy visszaszolgáltathassák Mongóliának. A színész együttműködő volt, így nem vádolják bűncselekménnyel.

A szóban forgó koponya egy Tyrannosaurus bataaré. Ez a fajta dinoszaurusz, csakúgy, mint ismertebb rokona, a Tyrannosaurus rex, húsevő volt. A faj maradványaira eddig csak Mongóliában bukkantak, az ázsiai ország azonban már 1924-ben megtiltotta a dinoszauruszfosszíliák kivitelét.

A manhattani kerületi ügyészség, amely Nicolas Cage ügyében is eljárt, 2012 óta több mint egy tucatnyi csempészett mongóliai fosszíliát szerzett vissza, köztük három teljes Tyrannosaurus bataar-csontvázat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jamie Foxx budapesti WC-ben parádézott

    Jamie Foxx budapesti WC-ben parádézott

    Úgy tűnik, január az Oscar-díjas sztárok hava Budapesten. Az év első hetében ugyanis Jennifer Lawrence landolt Ferihegyen, a múlt héten pedig Jamie Foxx posztolt egy reptéri WC-ből.

  • Ennyire szexi nő lett Stallone lánya – Fotók!

    Ennyire szexi nő lett Stallone lánya – Fotók!

    A Love Magazine-ban pózolt falatnyi fehérneműben Sylvester Stallone 18 éves lánya, Sistine. A fiatal modell egy kicsit sem szégyenlős, ugyanis nem a mostani volt az első alkalom, hogy megmutatta tökéletesen kidolgozott testét.