EUR: 310,97 Ft
CHF: 265,19 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Extra

Nicolas Cage visszaadott egy lopott dinoszauruszt

Nicolas Cage visszaadott egy dinoszauruszkoponyát Mongóliának, ahonnan illegális úton kerültek ki a 67 millió éves csontok.

Az amerikai színész 276 ezer dollárért vásárolta a koponyát egy 2007-es Beverly Hills-i árverésen, amelyen Leonardo DiCaprio is licitált. Cage a múlt héten egyezett bele, hogy átadja az amerikai hatóságoknak a ritka leletet, hogy visszaszolgáltathassák Mongóliának. A színész együttműködő volt, így nem vádolják bűncselekménnyel.


A szóban forgó koponya egy Tyrannosaurus bataaré. Ez a fajta dinoszaurusz, csakúgy, mint ismertebb rokona, a Tyrannosaurus rex, húsevő volt. A faj maradványaira eddig csak Mongóliában bukkantak, az ázsiai ország azonban már 1924-ben megtiltotta a dinoszauruszfosszíliák kivitelét.

A manhattani kerületi ügyészség, amely Nicolas Cage ügyében is eljárt, 2012 óta több mint egy tucatnyi csempészett mongóliai fosszíliát szerzett vissza, köztük három teljes Tyrannosaurus bataar-csontvázat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

    Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

    Papadimitriu Athina élete örökre megváltozott, amikor 23 éves öccsét tragikus hirtelenséggel elvesztette. A színésznő szerette jelenlétét a mai napig érzi, és az idő során egy olyan technikát is megtanult, amellyel képes mások testét és lelkét is meggyógyítani.

  • Saját képletét akarta a sírjára Hawking

    Saját képletét akarta a sírjára Hawking

    Hetvenhat évesen, a Pi világnapján hunyt el Stephen Hawking, minden idők egyik legkiválóbb elméleti fizikusa. Élete nagy részét egy gyógyíthatatlan betegsége miatt saját teste fogságában töltötte, ám elméje mindeközben csúcssebességgel szárnyalt.