EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Program XVI.kerület

Nincs karácsony Diótörő nélkül!

644_diotoro01Csajkovszkij klasszikusát minden gyereknek látnia kell! Az Erzsébetligeti Színházban december 12-én 18 órakor és 13-án 11 és 16 órakor a Szegedi Kortárs Balett előadásában elevenedik meg a Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján készült balettklasszikus.

A történet szerint karácsony este Marika családja együtt készül az ünnepre. Sorra érkeznek a gyerekek vendégségbe, megkezdődik az ajándékok átadása. A gyerekek hóbortos keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A barátok távozása után a kislány visszaszökik a karácsonyfához, hogy új játékával aludhasson. Drosselmeyer az álmok varázslatos világába repíti őt. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, az este izgalmai, és a játékok életre kelnek. Minden óriásira nő, az ajándékos dobozokból egerek bújnak elő és kezdetét veszi a kalandok sorozata.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meríts a szívedből!

    Meríts a szívedből!

    Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

  • Így még nem láthattuk Budapestet

    Így még nem láthattuk Budapestet

    A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.