EUR: 309,14 Ft
CHF: 285,11 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program XVI.kerület

Nincs karácsony Diótörő nélkül!

644_diotoro01Csajkovszkij klasszikusát minden gyereknek látnia kell! Az Erzsébetligeti Színházban december 12-én 18 órakor és 13-án 11 és 16 órakor a Szegedi Kortárs Balett előadásában elevenedik meg a Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján készült balettklasszikus.

A történet szerint karácsony este Marika családja együtt készül az ünnepre. Sorra érkeznek a gyerekek vendégségbe, megkezdődik az ajándékok átadása. A gyerekek hóbortos keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A barátok távozása után a kislány visszaszökik a karácsonyfához, hogy új játékával aludhasson. Drosselmeyer az álmok varázslatos világába repíti őt. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, az este izgalmai, és a játékok életre kelnek. Minden óriásira nő, az ajándékos dobozokból egerek bújnak elő és kezdetét veszi a kalandok sorozata.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.