EUR: 309,67 Ft
CHF: 267,31 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Program XVI.kerület

Nincs karácsony Diótörő nélkül!

644_diotoro01Csajkovszkij klasszikusát minden gyereknek látnia kell! Az Erzsébetligeti Színházban december 12-én 18 órakor és 13-án 11 és 16 órakor a Szegedi Kortárs Balett előadásában elevenedik meg a Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján készült balettklasszikus.

A történet szerint karácsony este Marika családja együtt készül az ünnepre. Sorra érkeznek a gyerekek vendégségbe, megkezdődik az ajándékok átadása. A gyerekek hóbortos keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A barátok távozása után a kislány visszaszökik a karácsonyfához, hogy új játékával aludhasson. Drosselmeyer az álmok varázslatos világába repíti őt. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, az este izgalmai, és a játékok életre kelnek. Minden óriásira nő, az ajándékos dobozokból egerek bújnak elő és kezdetét veszi a kalandok sorozata.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  A nagy fogyás: életmódváltó példaképek kerestetnek! Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa, évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúlycsökkentéssel, de túlnyomó többségük nem tud tartós eredmény elérni.

 • Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

 • Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Október 12-15. között Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik: a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása négy kontinens közel 25 országából érkező 100 kiállító választékát mutatja be a közönségnek.