EUR: 307,69 Ft
CHF: 287,30 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Program XVI.kerület

Nincs karácsony Diótörő nélkül!

644_diotoro01Csajkovszkij klasszikusát minden gyereknek látnia kell! Az Erzsébetligeti Színházban december 12-én 18 órakor és 13-án 11 és 16 órakor a Szegedi Kortárs Balett előadásában elevenedik meg a Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján készült balettklasszikus.

A történet szerint karácsony este Marika családja együtt készül az ünnepre. Sorra érkeznek a gyerekek vendégségbe, megkezdődik az ajándékok átadása. A gyerekek hóbortos keresztapja, Drosselmeyer diótörő bábot ajándékoz Marikának. A barátok távozása után a kislány visszaszökik a karácsonyfához, hogy új játékával aludhasson. Drosselmeyer az álmok varázslatos világába repíti őt. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, az este izgalmai, és a játékok életre kelnek. Minden óriásira nő, az ajándékos dobozokból egerek bújnak elő és kezdetét veszi a kalandok sorozata.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.

  • Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

    Mindent a fülnek és mindent a szemnek!

    Csajkovszkij óta tudjuk, hogy Diótörő történetét táncban is el lehet mesélni. De hogy mindez hogy fest akrobatikus rock and rollban, az csak december 20-án derül ki a Budapest Sportarénában a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton közös produkciójában.