EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XXI.kerület

Növekedjen a szeretet!

Meggyújtották Csepel adventi koszorúján az első gyertyát vasárnap délután. A Szent Imre téren felállított betlehemi jászol mellett Kertész Péter, a Csepel-belvárosi Kisboldogasszony-templom plébánosa mondta el ünnepi gondolatait.

– Forduljunk egymás felé bizalommal, reménnyel, s ami a legfontosabb, szeretettel! Karácsony ünnepére készülünk ezzel a négy adventi héttel, a négy advent vasárnapi várakozással, az itteni közös találkozásainkkal és közös imádságunkkal. Ez az adventi idő alkalmas arra, hogy felkészítsen bennünket a szent ünnepre és megerősítsen minket a szeretet növekedésében – fogalmazott a plébános.

Adventi gyertyagyújtás Csepelen (Fotó: Keresztesi Balázs)


(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.