EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Program

Nyugdíjas sztárok újratöltve – Ifjúság

Számos kritika érte az utóbbi években az amerikai filmipart, hogy nem írnak normális karaktereket a korosodó színészeknek. A színésznőknek 45-50 felett esélyük sincs egy normális szerepre, ha nem Meryl Streep-nek hívják őket, de férfi kollégáik sincsenek sokkal jobb helyzetben 60 fölött. Ilyenkor két dolog történhet: vagy elkezdenek másodvonalbeli filmek, hasonló kategóriájú szerepeiben leépíteni az addig gondosan épített karrierjüket (mint Al Pacino vagy Susan Sarandon) vagy vesznek egy repülőjegyet és ellátogatnak Európába. Michael Caine, Harvey Keitel és Jane Fonda az utóbbit tették és egyenesen az Oscar-díjas Paolo Sorrentino legújabb filmjében találták magukat, olyan ifjú titánok mellett, mint Rachel Weisz és Paul Dano. A történet két idősödő művészemberről szól, akik egy luxusszanatóriumban tengetik az egészségügyi nyaralásukat, mialatt mindkettőjüknek szembe kell nézniük az életükkel, karrierjükkel és az elmúlással.

20f01025-b200-48af-a0b6-11bd2bfa249dTudta-e?

– A film 12,3 millió euróból készült.

– A stáb négy Oscar-díjast (Sorrento, Caine, Weisz, Fonda) és egy jelöltet ( Keitel) foglal magába.

– A filmben fontos szerepet játszik a magyar származású Cseh Anna Mária, aki a hazai nézőknek A fény ösvényei című filmből lehet ismerős.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meríts a szívedből!

    Meríts a szívedből!

    Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

  • Így még nem láthattuk Budapestet

    Így még nem láthattuk Budapestet

    A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.