EUR: 309,11 Ft
CHF: 285,39 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program

Nyugdíjas sztárok újratöltve – Ifjúság

Számos kritika érte az utóbbi években az amerikai filmipart, hogy nem írnak normális karaktereket a korosodó színészeknek. A színésznőknek 45-50 felett esélyük sincs egy normális szerepre, ha nem Meryl Streep-nek hívják őket, de férfi kollégáik sincsenek sokkal jobb helyzetben 60 fölött. Ilyenkor két dolog történhet: vagy elkezdenek másodvonalbeli filmek, hasonló kategóriájú szerepeiben leépíteni az addig gondosan épített karrierjüket (mint Al Pacino vagy Susan Sarandon) vagy vesznek egy repülőjegyet és ellátogatnak Európába. Michael Caine, Harvey Keitel és Jane Fonda az utóbbit tették és egyenesen az Oscar-díjas Paolo Sorrentino legújabb filmjében találták magukat, olyan ifjú titánok mellett, mint Rachel Weisz és Paul Dano. A történet két idősödő művészemberről szól, akik egy luxusszanatóriumban tengetik az egészségügyi nyaralásukat, mialatt mindkettőjüknek szembe kell nézniük az életükkel, karrierjükkel és az elmúlással.

20f01025-b200-48af-a0b6-11bd2bfa249dTudta-e?

– A film 12,3 millió euróból készült.

– A stáb négy Oscar-díjast (Sorrento, Caine, Weisz, Fonda) és egy jelöltet ( Keitel) foglal magába.

– A filmben fontos szerepet játszik a magyar származású Cseh Anna Mária, aki a hazai nézőknek A fény ösvényei című filmből lehet ismerős.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.