EUR: 309,21 Ft
CHF: 288,24 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Program

Nyugdíjas sztárok újratöltve – Ifjúság

Számos kritika érte az utóbbi években az amerikai filmipart, hogy nem írnak normális karaktereket a korosodó színészeknek. A színésznőknek 45-50 felett esélyük sincs egy normális szerepre, ha nem Meryl Streep-nek hívják őket, de férfi kollégáik sincsenek sokkal jobb helyzetben 60 fölött. Ilyenkor két dolog történhet: vagy elkezdenek másodvonalbeli filmek, hasonló kategóriájú szerepeiben leépíteni az addig gondosan épített karrierjüket (mint Al Pacino vagy Susan Sarandon) vagy vesznek egy repülőjegyet és ellátogatnak Európába. Michael Caine, Harvey Keitel és Jane Fonda az utóbbit tették és egyenesen az Oscar-díjas Paolo Sorrentino legújabb filmjében találták magukat, olyan ifjú titánok mellett, mint Rachel Weisz és Paul Dano. A történet két idősödő művészemberről szól, akik egy luxusszanatóriumban tengetik az egészségügyi nyaralásukat, mialatt mindkettőjüknek szembe kell nézniük az életükkel, karrierjükkel és az elmúlással.

20f01025-b200-48af-a0b6-11bd2bfa249dTudta-e?

– A film 12,3 millió euróból készült.

– A stáb négy Oscar-díjast (Sorrento, Caine, Weisz, Fonda) és egy jelöltet ( Keitel) foglal magába.

– A filmben fontos szerepet játszik a magyar származású Cseh Anna Mária, aki a hazai nézőknek A fény ösvényei című filmből lehet ismerős.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.