EUR: 309,64 Ft
CHF: 267,38 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Program III.kerület

Óbuda sem feledkezik meg az ünnepekről

Idén is osztanak karácsonyi segélyt a kerületben, illetve a helyi intézmények is kapnak ünnepi támogatást az önkormányzattól. A bölcsődék, a szociális szolgáltató, a családi tanácsadó, valamint a foglalkoztatási központ is adományoz a rászorulóknak. 

Az óbudai közgyűlés minden évben elkülönít forrásokat segélyre, illetve a kerületi oktatási, szociális és gyermekvédelmi intézmények által nyújtott támogatásokra a költségvetéséből. Ezen pénzekből karácsonyra is jut, egy részét egyéni támogatásként kaphatják meg a rászorulók. Ez az összeg hatezer forint fejenként, az önkormányzat tájékoztatása szerint idén valamivel több mint ezer jogosult között összesen 6,2 millió forintot oszthatnak szét.

adomány, segítség, segély (Fotó: MTI)

Nincs hiány segítő kezekben (Fotó: MTI)

Nemcsak az önkormányzat, hanem a kerületi intézmények – vagyis az Óbudai Egyesített Bölcsődék, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, illetve az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ  Védőnői Szolgálat – is részesülnek ünnepi támogatásban, ennek mértéke változó, 300 és 900 ezer forint közé esik. A pénzt a szervezetek maguk is a szegényebb sorsúakra fordítják.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény például több mint kétezer főnek állít össze karácsonyi ajándékcsomagot, amelyeket aztán a Védőnői Szolgálat juttat el december 20-ig a családokhoz. Ezekbe tartós élelmiszer és gyümölcs is fért. Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ 114 ellátottjának állít össze karácsonyi ajándékcsomagot. Ezeket december 8-án osztják szét. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ december 16-án közös karácsonyi műsort szervez 20 gyermekeknek és családjának. Emellett további 40 család kap tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot.

Az óbudai ajándékozás persze ezzel nem ér véget, egyebek mellett lesz még fenyőfa-adományozás és melegétel-osztás (december 19-én, a Flórián téren) is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  A nagy fogyás: életmódváltó példaképek kerestetnek! Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa, évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúlycsökkentéssel, de túlnyomó többségük nem tud tartós eredmény elérni.

 • Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

 • Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Október 12-15. között Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik: a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása négy kontinens közel 25 országából érkező 100 kiállító választékát mutatja be a közönségnek.