EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,71 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program III.kerület

Óbuda sem feledkezik meg az ünnepekről

Idén is osztanak karácsonyi segélyt a kerületben, illetve a helyi intézmények is kapnak ünnepi támogatást az önkormányzattól. A bölcsődék, a szociális szolgáltató, a családi tanácsadó, valamint a foglalkoztatási központ is adományoz a rászorulóknak. 

Az óbudai közgyűlés minden évben elkülönít forrásokat segélyre, illetve a kerületi oktatási, szociális és gyermekvédelmi intézmények által nyújtott támogatásokra a költségvetéséből. Ezen pénzekből karácsonyra is jut, egy részét egyéni támogatásként kaphatják meg a rászorulók. Ez az összeg hatezer forint fejenként, az önkormányzat tájékoztatása szerint idén valamivel több mint ezer jogosult között összesen 6,2 millió forintot oszthatnak szét.

adomány, segítség, segély (Fotó: MTI)

Nincs hiány segítő kezekben (Fotó: MTI)

Nemcsak az önkormányzat, hanem a kerületi intézmények – vagyis az Óbudai Egyesített Bölcsődék, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, illetve az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ  Védőnői Szolgálat – is részesülnek ünnepi támogatásban, ennek mértéke változó, 300 és 900 ezer forint közé esik. A pénzt a szervezetek maguk is a szegényebb sorsúakra fordítják.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény például több mint kétezer főnek állít össze karácsonyi ajándékcsomagot, amelyeket aztán a Védőnői Szolgálat juttat el december 20-ig a családokhoz. Ezekbe tartós élelmiszer és gyümölcs is fért. Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ 114 ellátottjának állít össze karácsonyi ajándékcsomagot. Ezeket december 8-án osztják szét. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ december 16-án közös karácsonyi műsort szervez 20 gyermekeknek és családjának. Emellett további 40 család kap tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot.

Az óbudai ajándékozás persze ezzel nem ér véget, egyebek mellett lesz még fenyőfa-adományozás és melegétel-osztás (december 19-én, a Flórián téren) is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.