EUR: 307,48 Ft
CHF: 287,18 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Külföld

Olaszország újabb katonákat vezényelt határai védelmére

Brezice, 2015. október 21.
Ausztriába továbbutazni szándékozó illegális bevándorlók várakoznak a horvát-szlovén határnál lévő szlovéniai Rigonce közelében 2015. október 21-én.  (MTI/EPA/Antonio Bat)

Az olasz kormány szigorította a határellenőrzést az Ausztriával szomszédos Friuli-Venezia Giulia autonóm régióban: az osztrák határ közelében lévő Udine térségébe további 35 katonát, míg a szlovén határnál található Trieszt és Gorizia körzetébe újabb 55 katonát vezényelt.

Az e héttől érvényes változásokról Francesca Adelaide Garufi trieszti prefektus számolt be hétfőn sajtójelentések szerint.

A katonák nem közvetlenül a határt felügyelik, hanem az egész határvidéken a rendőrökkel közösen járőröznek a terrorizmus és az embercsempészek elleni harc jegyében.

Garufi elmondta, hogy az Olaszországba érkezők közül szigorúan ellenőrzik azokat, akik nem az Európai Unió polgárai, ezenkívül a trieszti kikötőben is fokozott ellenőrzést tartanak. A prefektus kiemelte, hogy jó az együttműködés az osztrák és a szlovén rendőrséggel.

A tájékoztatásból kiderült az is, hogy különösen az olasz-szlovén-osztrák hármashatárnál található Tarvisio térségében szigorították az ellenőrzést.

A rendőri és katonai jelenlét fokozásának köszönhetően az olasz-osztrák határon az utóbbi hónapokban jelentősen visszaesett az embercsempészet.

Kapcsolódó Cikkek