EUR: 307,68 Ft
CHF: 265,89 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Belföld

Orbán már 2018-ra készül

Orbán Viktor készen áll arra, hogy egy 2018-as választási győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén. A miniszterelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán bejelentette azt is, hogy 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája és a betelepítési kvóta elleni petíció aláírására buzdított.

Budapest, 2015. december 13. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a párt XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az egyfajta évértékelőnek is tekinthető kongresszusi beszédben Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy hisz Magyarországban és a magyarokban, és abban, hogy a magyarok bármilyen rossz helyzetből fel tudják emelni az országot. Az újraválasztott pártelnök beszédében elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják, hogy a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen.

Orbán a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely – fogalmazott.

– Az is célunk, hogy a magyar embereknek ne kelljen félelemben élniük a bűnözök, terroristák és illegális bevándorlók miatt – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ehhez szigorú, de méltányos jogszabályokra, erős, felkészült, fiatal rendőrségre, elszánt terrorelhárításra és magabiztos katasztrófavédelemre van szükség.

Magyarország védelme közben azt is látni kell, hogy Európa invázió alatt áll, úgy fest, mint egy csatatér – fogalmazott Orbán. – Ami most látszik, az csak a jéghegy csúcsa, mivel tízmilliók indulhatnak még Európába, amely most azért gyenge, mert vezetői vergődnek, ahelyett, hogy cselekednének.

Szerinte a kontinenst sújtó „végzetes kórság” szellemi természetű, a bajok közös nevezője pedig az, hogy Európa nem vállalja magát, az európai szellem emberei pedig olyan másodlagos dolgokat tolnak előtérbe, mint az emberi jogok, a haladás, a nyitottság, az újfajta családok, a tolerancia. – Ezek szép és kedves dolgok, de valójában másodlagosak, mert csak származékok – fejtette ki, kiemelve, hogy Európa már nem hisz abban, amiből ezek a dolgok származnak: a kereszténységben, a józan észben, a katonai erényekben és a nemzeti büszkeségben. A miniszterelnök mindenkit buzdított arra, hogy írják alá a Fidesz petícióját – a magyarok által elutasított – kötelező betelepítési kvóta ellen.

Orbán Viktor szerint Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát és vissza kell térni a demokratikus Európához. Úgy fogalmazott: az elmúlt 25 év egy nagy liberális korszak volt Európában, voltak nagy pillanatai, mára azonban a liberális politika elvesztette vonzerejét, „kifulladt, lemerült”, szembefordult a szabadsággal, ezért szembekerült az emberekkel, a demokráciával.

Az Európai Uniónak új szabályokra van szüksége, és a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz – mondta a pártelnök, aki ismét elutasította az „Európai Egyesült Államok” gondolatát és kiállt a nemzetek Európája mellett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak(OSF).

 • 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

 • Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Szabadságkoncerttel és egyebek mellett csodás fényfestéssel készülnek a szervezők az idei október 23-ai ünnepségre, amelyen Magyarország kormányfője, Orbán Viktor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.

 • Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Folytatódott a használt autók magánimportjának növekedése az év első kilenc hónapjában, annak ellenére, hogy a beáramló járművekkel kapcsolatban változatlanul sok a rossz tapasztalat – írja a magyarországi használtautó-piac egyik legjelentősebb szereplője, a Das WeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében.