EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Program XXI.kerület

Örvendj világ!

Ingyenes koncerttel örvendeztetik meg a kerület lakóit a Segítség Köve Alapítvány munkatársai. A szervezet évek óta azon dolgozik, hogy megkönnyítse a Csepel és környékén élő nehéz sorsú gyerekek és családok életét. Évente több alkalommal szerveznek ruha-, játék- és élelmiszerosztást, táboroztatnak, segítenek az angol tanulásban, részt vesznek a karácsonyi cipősdoboz-akcióban.

IMG_4613

A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara és Kórusa idén gospeleket énekel ünnepi koncertjén

– Most a karácsonyi koncertre készülünk nagy erőkkel. A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara és Kórusa december 20-án 17 órakor Örvendj világ! címmel gospel koncertet ad a Királyerdei Művelődési Házban – tájékoztatott Schönek Márta, az alapítvány munkatársa. Emellett cipősdoboz-akciót is szerveznek 19 éve. – Idén sem szeretnénk közömbösen elmenni a szükséget szenvedő csepeli gyermekek és családok gondjai mellett. Számukra igazi öröm egy cipősdoboznyi szeretet. Mindez csak azért jöhet létre immár 19. éve, mert felhívásunkra magánszemélyek, közéleti személyiségek, cégek, diákok válaszolnak azzal, hogy színes papírokba csomagolt cipősdobozokat töltenek meg, a gyűjtőhelyre hozzák, majd lelkes önkéntesek elviszik az intézményekben lévő karácsonyi ünnepségekre, rendezvényekre, ahol névre szólóan osztjuk ki a rászoruló gyermekek között. Szeretnénk, ha jótékonysági kampányunkhoz ebben az évben is minél többen csatlakoznának – magyarázta Márta.

A dobozokat december 23-ig várják a Rákóczi Kerti Civil és Közösségi Házba (Rákóczi tér 34.) a hét minden napján 9–18 óra között.

– Tavaly december 16-ától minden napra jutott egy intézmény, melyet meglátogattunk, ahol az ünnepi műsorokat követően kicsik és nagyok örülhettek a 737 kibontott értékes ajándékdoboz láttán. Gyermekotthonokban, anyaotthonban, családok átmeneti otthonában, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak, illetve mélyszegénységben élő roma családoknak sikerült örömet szereznünk. Tragikus gyermeksorsokkal, élettörténetekkel is találkoztunk ezeken az alkalmakon. Egy anyuka például ezzel szaladt hozzám: „Tessék elképzelni, a kisfiam gitárt kért karácsonyra és a csomagjában játék gitár van, még húrok is vannak rajta, hát nem csodálatos?!”– mesélte a Segítség Köve Alapítvány munkatársa.

A dobozokban rejlő ajándékok mindig nagy örömet okoznak a gyerekeknek és a családoknak

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.