EUR: 307,84 Ft
CHF: 265,61 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Pára és köd lesz advent utolsó hétvégéjén

A következő napokban erősen párás lesz az idő, helyenként tartósan megmaradhat a köd is. A hétvégén néhol még 10 Celsius-fok közeli maximumokra is számítani lehet, ezzel együtt több helyen még napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az ország nagyobb részén folytatódik a borult, párás idő, a Dunántúlon vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Napközben északkeleten várható még helyenként eső, esetleg fagyott eső. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, de főként nyugaton felszakadozhat a felhőzet. Elsősorban keleten szitálás, néhol gyenge eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-9 fok között valószínű.

Advent utolsó vasárnapján is párás, helyenként tartósan ködös lesz az idő. Csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Nappal plusz 1-6 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.