EUR: 308,41 Ft
CHF: 287,62 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Pekinget lassan megfojtja a szmog

Peking, 2015. október 7.
Járművek araszolnak sűrű szmogban Pekingben, ahol meghaladta az egészségügyi határértéket a levegőszennyezés mértéke 2015. október 7-én. (MTI/EPA/Vu Hung)

Három napra felfüggesztik Pekingben az óvodák, valamint az általános és a középiskolák minden szabadtéri tevékenységét súlyos légszennyeződés miatt – közölték vasárnap a kínai fővárosban.

Az előző napokban – a fagypont körüli vagy az alatti hőmérsékleten – Pekingben ismét sűrű szmog alakult ki, miként az egyre gyakrabban előfordul.

Az egészségre különösen káros, 2,5 mikronnál nem nagyobb részecskék koncentrátuma az elmúlt hétfőn és kedden – a pekingi amerikai nagykövetség mérései szerint – meghaladta a köbméterenkénti 600 milligrammot, holott az Egészségügyi Világszervezet csak 25 milligrammot tart megengedhetőnek 24 órás időintervallumon keresztül.

Vasárnap a hatóságok “narancs riadót” hirdettek, és ennek jegyében hétfőtől szerdáig zárva maradnak a pekingi oktatási intézmények, a főiskolák és az egyetemek kivételével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    Előzetesbe kerültek a korrupt Arad megyei határrendészek

    A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.