EUR: 307,21 Ft
CHF: 281,55 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Sport

Pintér nem lesz benne a válogatottról szóló filmben

A magyar labdarúgó-válogatott 1972 után szerepelhet újra Európa-bajnokságon. A sikerről most dokumentumfilm készül, amelyből szinte mindent megtudhat majd a néző. Azért csak szinte, mert volt olyan szövetségi kapitány, aki nem engedte meg a forgatást.

Budapest, 2015. november 15. A magyar válogatott ünnepli győzelmét a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2015. november 15-én. Magyarország 2-1-re győzött Norvégia ellen, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. A magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar válogatott 43 év után jutott ki az Európa-bajnokságra (fotó: Illyés Tibor)

 

Bár a dokumentumfilm a most lezárult Európa-bajnoki selejtezősorozatról szól, a kamerák lényegében Csányi Sándor MLSZ-elnökké választása után kezdtek forogni. – Valóban, már Egervári Sándor idejében is készült egy film, amelynek az Út Rióba lett volna a címe, de sajnos a világbajnoki részvételt nem sikerült kiharcolni – mondta a Lokálnak Sztancsik Tamás, a film társproducere, akinek egyébként nem ismeretlen ez a műfaj, hiszen korábban a vízilabda-válogatott sikereiről készített hasonló alkotást.

Mint Sztancsiktól megtudtuk, nem ment minden zökkenőmentesen, hiszen Pintér Attila egyáltalán nem támogatta az ötletet. – Pintér még az apró kézi kamera használatát sem engedte, így az ő kapitánykodásának idején  egyáltalán nem készültek felvételek. Az talán senkinek nem meglepetés, hogy Dárdai Pál ehhez is profi módon állt, és Bernd Storck is azonnal tudta, miről van szó.

A film ötletgazdája és a rendezője Muhi András Pires, a főproducer pedig az a Kovács Gábor, aki többek között az Üvegtigris-filmeket is jegyzi. A filmesek most az utómunkálatokat végzik, és ahogy Sztancsik Tamás elmondta, tavasszal mindenki megnézheti, hogyan érte el a sikert a válogatott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyolcvan felett is az Eb-n szúrnak

  Nyolcvan felett is az Eb-n szúrnak

  Korosabb vívókkal utazik a Chiavariban kezdődő veterán, azaz senior vívó Eb-re a magyar csapat. Az olaszországi tornán pástra lép a korábbi olimpiai bajnok tőröző, a 81 éves Sákovicsné Dömölky Lídia és a világ legidősebb – aktív – vívója, Boros Péter.

 • Rekordpénzt kap a lábára

  Rekordpénzt kap a lábára

  Minden idők legnagyobb pénzét vágja zsebre Odell Beckham Jr., az NFL-ben szereplő New York Giants elkapója, akinek a Nike a liga történetének legdrágább cipőszerződését adja meg.

 • Szép volt, fiúk!

  Szép volt, fiúk!

  Minden labdarúgást szerető ember nehezen viseli, ha nagy nevek döntenek úgy, hogy többet nem lépnek pályára profiként.