2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Sport

Pintér nem lesz benne a válogatottról szóló filmben

A magyar labdarúgó-válogatott 1972 után szerepelhet újra Európa-bajnokságon. A sikerről most dokumentumfilm készül, amelyből szinte mindent megtudhat majd a néző. Azért csak szinte, mert volt olyan szövetségi kapitány, aki nem engedte meg a forgatást.

Budapest, 2015. november 15. A magyar válogatott ünnepli győzelmét a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2015. november 15-én. Magyarország 2-1-re győzött Norvégia ellen, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. A magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar válogatott 43 év után jutott ki az Európa-bajnokságra (fotó: Illyés Tibor)

 

Bár a dokumentumfilm a most lezárult Európa-bajnoki selejtezősorozatról szól, a kamerák lényegében Csányi Sándor MLSZ-elnökké választása után kezdtek forogni. – Valóban, már Egervári Sándor idejében is készült egy film, amelynek az Út Rióba lett volna a címe, de sajnos a világbajnoki részvételt nem sikerült kiharcolni – mondta a Lokálnak Sztancsik Tamás, a film társproducere, akinek egyébként nem ismeretlen ez a műfaj, hiszen korábban a vízilabda-válogatott sikereiről készített hasonló alkotást.


Mint Sztancsiktól megtudtuk, nem ment minden zökkenőmentesen, hiszen Pintér Attila egyáltalán nem támogatta az ötletet. – Pintér még az apró kézi kamera használatát sem engedte, így az ő kapitánykodásának idején  egyáltalán nem készültek felvételek. Az talán senkinek nem meglepetés, hogy Dárdai Pál ehhez is profi módon állt, és Bernd Storck is azonnal tudta, miről van szó.

A film ötletgazdája és a rendezője Muhi András Pires, a főproducer pedig az a Kovács Gábor, aki többek között az Üvegtigris-filmeket is jegyzi. A filmesek most az utómunkálatokat végzik, és ahogy Sztancsik Tamás elmondta, tavasszal mindenki megnézheti, hogyan érte el a sikert a válogatott.

Kapcsolódó Cikkek

  • 29 meccs után kikapott a Barca

    29 meccs után kikapott a Barca

    Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

  • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.