EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Pokolgépes merénylet Moszkvában

Három könnyebb sérültet ápolnak moszkvai kórházakban a hétfő esti robbantás után, amelyet ismeretlen tettesek követtek el egy buszmegállóban – jelentette a TASZSZ kedden a Moszkva megyei regionális hírügynökségre (RIAMO) hivatkozva.

Az elkövetők Moszkva központjában, a Pokrovka utcában házi készítésű pokolgépet dobtak egy buszmegállóba, aminek következtében négy ember könnyebben megsérült. A tett indítékai ismeretlenek.

A négy sérültből hármat kórházba kellett szállítani, de állapotuk nem súlyos. A rendőrség közlése szerint a buszmegálló üvegfalának szilánkjai okozták sérülésüket. A pokolgépet egy mozgó autóból vagy egy sokemeletes ház ablakából dobták ki.

A Pokrovka utca egy részét a rendőrség lezárta, az ügyben garázdaság gyanújával vizsgálat folyik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.