EUR: 311,37 Ft
CHF: 265,79 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Külföld

Robbanás isztambuli reptéren

Robbanás történt az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren szerda hajnalban, két takarító munkás megsérült, egyikük később belehalt sérüléseibe. A robbanás oka egyelőre nem ismert – közölte a török Pegasus diszkont légitársaság.

A robbanás a Pegasus légitársaság egyik Boeing 737-esén következett be a repülőgép parkolóban, ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy a gépen belül vagy kívül keletkezett.


A fedélzeten nem voltak utasok, csak a két takarító. Az egyikük a kezén, a másik – egy 30 éves nő, aki később a kórházban meghalt – a fején szenvedett sérüléseket.

Binali Yildirim, az ország közlekedési minisztere újságíróknak azt nyilatkozta: összesen öt repülőgép szenvedett károkat a detonációban.

Az incidens nyomán fegyveres rendőrök lepték el a repülőteret: a bejáratoknál fokozták a biztonsági intézkedéseket, és gépjárműveket kutattak át. Egy rendőrségi helikopter cirkált eközben a repülőtér felett.

A hatóságok a Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren bekövetkezett robbanás hatására fokozták a biztonsági intézkedéseket az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren is, a Habertürk török televíziócsatorna beszámolója szerint ott is ugyanúgy fegyveres rendőrök járőröznek, szúrópróba szerűen kutatnak át gépjárműveket, és helikopterek köröznek a létesítmény felett.

A Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtér üzemeltetője korábban közölte, a történtek nincsenek hatással a repülőgépek menetszerű közlekedésére. A Pegasus honlapján ugyanakkor az szerepel, hogy hét belföldi és egy nemzetközi járatát törölte a nemzetközi repülőtéren.

A hatóságok keresik a robbanás okát, egyelőre nem zárják ki a terrorizmust.

Kapcsolódó Cikkek