EUR: 307,98 Ft
CHF: 266,86 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

Storck örül a sorsolás eredményének

Bernd Storck szövetségi kapitány örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliát, Ausztriát és Izlandot kapta csoportellenfélül a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság szombati sorsolásán.

A német szakvezető Párizsban az M4 Sport kamerája előtt úgy vélekedett, hogy Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére – mint mondta – örül a riválisoknak.

Gyorsértékelésében Storck hangsúlyozta, a torna remek alkalom a magyar labdarúgók számára, hogy jó játékkal megmutatassák magukat a világnak, illetve tapasztalatot szerezzenek. Hozzátette: a magyar együttesnek semmi vesztenivalója nincs az F csoportban.

Az esetleges továbbjutással kapcsolatban leszögezte: ilyen távlatokban még nem gondolkozik. A Portugáliával szembeni találkozóról elmondta, hogy biztosan nehéz meccs lesz, ugyanakkor kiváló lehetőség, mert többek között Cristiano Ronaldo ellen is szerepelhetnek a magyarok. Izlanddal kapcsolatban a kapitány részéről elhangzott, hogy nagyon jól játszott a selejtezőcsoportjában, ezért minden bizonnyal veszélyes ellenfél lesz az Európa-bajnokságon is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a klubok szerepét hangsúlyozta a sorsolás után.

“Örülni kell, hogy itt vagyunk. A csoportunk lehetett volna könnyebb, de nehezebb is” – szögezte le Csányi Sándor, aki szerint a felkészülés legalább annyira fontos lesz, amilyen a sorsolás volt. “A szövetség továbbra is minden segítséget megad a válogatottnak, remélem, a klubok is így tesznek.”

Kifejtette: reményei szerint Bernd Storck együttese továbbjut az F csoportból, de legalábbis tisztességesen helytáll. Csányi úgy fogalmazott: Portugáliától és Izlandtól is tartania kell a magyar együttesnek.

“Az osztrák szövetség elnökével már beszéltem, és szóba került, hogy az elmúlt években nem sikerült megszerveznünk egy barátságos meccset, de a sors most összehozott minket” – mesélte az MLSZ elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!