2018. január 16., kedd
Gusztáv

Sport

Storck örül a sorsolás eredményének

Bernd Storck szövetségi kapitány örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Portugáliát, Ausztriát és Izlandot kapta csoportellenfélül a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság szombati sorsolásán.

A német szakvezető Párizsban az M4 Sport kamerája előtt úgy vélekedett, hogy Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére – mint mondta – örül a riválisoknak.


Gyorsértékelésében Storck hangsúlyozta, a torna remek alkalom a magyar labdarúgók számára, hogy jó játékkal megmutatassák magukat a világnak, illetve tapasztalatot szerezzenek. Hozzátette: a magyar együttesnek semmi vesztenivalója nincs az F csoportban.

Az esetleges továbbjutással kapcsolatban leszögezte: ilyen távlatokban még nem gondolkozik. A Portugáliával szembeni találkozóról elmondta, hogy biztosan nehéz meccs lesz, ugyanakkor kiváló lehetőség, mert többek között Cristiano Ronaldo ellen is szerepelhetnek a magyarok. Izlanddal kapcsolatban a kapitány részéről elhangzott, hogy nagyon jól játszott a selejtezőcsoportjában, ezért minden bizonnyal veszélyes ellenfél lesz az Európa-bajnokságon is.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a klubok szerepét hangsúlyozta a sorsolás után.

“Örülni kell, hogy itt vagyunk. A csoportunk lehetett volna könnyebb, de nehezebb is” – szögezte le Csányi Sándor, aki szerint a felkészülés legalább annyira fontos lesz, amilyen a sorsolás volt. “A szövetség továbbra is minden segítséget megad a válogatottnak, remélem, a klubok is így tesznek.”

Kifejtette: reményei szerint Bernd Storck együttese továbbjut az F csoportból, de legalábbis tisztességesen helytáll. Csányi úgy fogalmazott: Portugáliától és Izlandtól is tartania kell a magyar együttesnek.

“Az osztrák szövetség elnökével már beszéltem, és szóba került, hogy az elmúlt években nem sikerült megszerveznünk egy barátságos meccset, de a sors most összehozott minket” – mesélte az MLSZ elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

 • Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján.

 • Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.