EUR: 305,22 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

Számomra a zenélés egy játék – interjú Lugosi Dániel Alival

A Virtuózok ifjú tehetségei újévi koncertet tartanak január elsején a Zeneakadémián, mely eseményt a Duna élőben közvetíti.  A gála egyik fellépője a tehetségkutató tavalyi győztese, Lugosi Dániel Ali, akit az azóta eltelt időszakról, a koncertről és a közelgő ünnepekről is kérdeztünk.

Szinte napra pontosan egy éve nyerted meg a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatót,  hogyan alakul azóta az életed?

A legfontosabb változás talán az, hogy sokkal több koncertem van, emiatt pedig többet is gyakorlok, illetve a korábbinál sokkal céltudatosabban. A Virtuózoknak köszönhetően az emberek megismernek az utcán, ezt még nyilván szoknom kell, amellett hogy persze remek érzés.

Koncerttel indul az újév is a számodra: január elsején a Zeneakadémia ad helyet a Virtuózok újévi gálájának, amelyet a közmédia élőben közvetít. Készülsz már az eseményre?

Olyannyira, hogy egy szilveszteri koncertet le is mondtam, hogy teljes erőbedobással tudjak készülni az újévi gálára. Hihetetlen élmény lesz újra a Zeneakadémián játszani, Peller Mariann (a Virtuózok producere – a szerk.) szokta úgy hívni, hogy a művészet temploma. Ez mindent elmond a helyről.

Lugosi Daniel Ali

Milyen repertoárral készülsz?

Verdi Traviatájára írt Fantáziát fogom játszani, illetve ami különleges lesz, hogy Miklósa Erikával közösen is előadunk egy részletet ebből a műből, de természetesen kicsit más módon. Remélem, mindkét produkció elnyeri a közönség tetszését.

Ha már szóba kerül Miklósa Erika, adódik a kérdés: mennyire sikerül tartani a kapcsolatot a tehetségkutató egykori indulóival, illetve a zsűri tagjaival?

A koncerteken együtt vagyunk, mivel sok fellépésünk van, ezért viszonylag gyakran összefutunk és találkozunk. De ezeken a rendezvényeken kívül nem nagyon van lehetőségünk arra, hogy együtt töltsük az időnket, hiszen rengeteget kell próbálunk. A fellépések előtt pontosan be kell gyakorolni az adott darabot, az összes kis részt sokszor eljátszani, hogy a végére tökéletesen összeálljon minden.

A zenélés számodra munka is, de mennyiben maradt hobbi?

Számomra a zenélés egy szórakozás, egy játék, talán lehet mondani, hogy hivatás, nem munkaként gondolok rá. Mindig mindent élvezek, ami a zenével kapcsolatos, ez az életem.

Hamarosan itt lesz a karácsony, lesz időd a pihenésre?

Igen, igyekszem ugyanúgy készülődni, ahogy eddig is, nagyon várom az ünnepeket, amikor a családommal együtt lehetek. Ilyenkor tizenheten jövünk össze, hogy közösen ünnepeljünk, különleges napok ezek számomra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.