EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,88 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Belföld

Számomra a zenélés egy játék – interjú Lugosi Dániel Alival

A Virtuózok ifjú tehetségei újévi koncertet tartanak január elsején a Zeneakadémián, mely eseményt a Duna élőben közvetíti.  A gála egyik fellépője a tehetségkutató tavalyi győztese, Lugosi Dániel Ali, akit az azóta eltelt időszakról, a koncertről és a közelgő ünnepekről is kérdeztünk.

Szinte napra pontosan egy éve nyerted meg a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatót,  hogyan alakul azóta az életed?

A legfontosabb változás talán az, hogy sokkal több koncertem van, emiatt pedig többet is gyakorlok, illetve a korábbinál sokkal céltudatosabban. A Virtuózoknak köszönhetően az emberek megismernek az utcán, ezt még nyilván szoknom kell, amellett hogy persze remek érzés.

Koncerttel indul az újév is a számodra: január elsején a Zeneakadémia ad helyet a Virtuózok újévi gálájának, amelyet a közmédia élőben közvetít. Készülsz már az eseményre?

Olyannyira, hogy egy szilveszteri koncertet le is mondtam, hogy teljes erőbedobással tudjak készülni az újévi gálára. Hihetetlen élmény lesz újra a Zeneakadémián játszani, Peller Mariann (a Virtuózok producere – a szerk.) szokta úgy hívni, hogy a művészet temploma. Ez mindent elmond a helyről.

Lugosi Daniel Ali

Milyen repertoárral készülsz?

Verdi Traviatájára írt Fantáziát fogom játszani, illetve ami különleges lesz, hogy Miklósa Erikával közösen is előadunk egy részletet ebből a műből, de természetesen kicsit más módon. Remélem, mindkét produkció elnyeri a közönség tetszését.

Ha már szóba kerül Miklósa Erika, adódik a kérdés: mennyire sikerül tartani a kapcsolatot a tehetségkutató egykori indulóival, illetve a zsűri tagjaival?

A koncerteken együtt vagyunk, mivel sok fellépésünk van, ezért viszonylag gyakran összefutunk és találkozunk. De ezeken a rendezvényeken kívül nem nagyon van lehetőségünk arra, hogy együtt töltsük az időnket, hiszen rengeteget kell próbálunk. A fellépések előtt pontosan be kell gyakorolni az adott darabot, az összes kis részt sokszor eljátszani, hogy a végére tökéletesen összeálljon minden.

A zenélés számodra munka is, de mennyiben maradt hobbi?

Számomra a zenélés egy szórakozás, egy játék, talán lehet mondani, hogy hivatás, nem munkaként gondolok rá. Mindig mindent élvezek, ami a zenével kapcsolatos, ez az életem.

Hamarosan itt lesz a karácsony, lesz időd a pihenésre?

Igen, igyekszem ugyanúgy készülődni, ahogy eddig is, nagyon várom az ünnepeket, amikor a családommal együtt lehetek. Ilyenkor tizenheten jövünk össze, hogy közösen ünnepeljünk, különleges napok ezek számomra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak(OSF).

 • 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

 • Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Szabadságkoncerttel és egyebek mellett csodás fényfestéssel készülnek a szervezők az idei október 23-ai ünnepségre, amelyen Magyarország kormányfője, Orbán Viktor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.

 • Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Tovább nőtt a használt autók magánimportja

  Folytatódott a használt autók magánimportjának növekedése az év első kilenc hónapjában, annak ellenére, hogy a beáramló járművekkel kapcsolatban változatlanul sok a rossz tapasztalat – írja a magyarországi használtautó-piac egyik legjelentősebb szereplője, a Das WeltAuto az MTI-hez eljuttatott közleményében.