EUR: 305,04 Ft
CHF: 275,90 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Százezrek rohamozták meg a brit boltokat

Százezrek rohamozták meg szombaton a brit bevásárlóközpontokat és áruházakat, karácsony második napja ugyanis hagyományosan a nagy leárazások kezdete a szigetországban.

Az úgynevezett Boxing Day jóvoltából óriási kedvezményekkel lehet vásárolni még az olyan világhírű londoni luxusáruházakban is, mint a Harrods vagy Selfridges.

Sokan már kora reggel az üzletek előtt szobroztak az erősen szeles időben, hogy az elsők között csaphassanak le a leárazott holmikra.

Liverpoolban akadtak olyan vásárlók, akik már fél ötkor az üzletek előtt várakoztak.

A Boxing Day mindig karácsony második napja, vagyis december 26. Ezen a napon eredetileg a cégtulajdonosok, munkáltatók ajándékozták meg pénzzel, étellel, ruhával vagy egyéb értékekkel alkalmazottaikat. A modern időkben december 26-án sporteseményeket rendeznek és ilyenkor kezdődik a nagy karácsony utáni leárazás a brit üzletekben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Rekordáron, 51 ezer 750 ausztrál dollárért, átszámítva 10,7 millió forintért kelt el egy palack a leghíresebb ausztrál borászat legnépszerűbb borának legelső, kereskedelmi forgalomba nem került 1951-es évjáratából egy melbourne-i árverésen – jelentette be pénteken az MW Wines aukciósház.

 • Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén Zsolt szerint “nem a mi készülékünkben van a hiba”, ha a román-magyar viszony még mindig nem megfelelően alakul. A miniszterelnök-helyettes erről péntek reggel beszélt Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) mini-Máértnek is nevezett nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén, melyen valamennyi nemzetrész és a magyar kormány képviselői vettek részt.

 • Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját csütörtök éjjel, és az igazságügyi orvos szakértők elvégezték a biológiai mintavételeket a bebalzsamozott holttestből az apasági keresethez szükséges DNS-vizsgálathoz – mondta Lluís Penuelas, a Fundación Gala-Salvador Dalí főtitkára péntek reggel tartott sajtótájékoztatóján a figuerasi Dalí Múzeumban, ahol a világhírű művész sírja található.