2017. november 23., csütörtök
Kelemen, Klementina

Belföld

Százmilliónál is többet adományozott az MVM

Nyolcadik alkalommal rendezte meg idén az MVM Partner Zrt. az Élménynap elnevezésű rendezvényét, amelyhez 2011-ben az MVM Zrt. is csatlakozott. Az esemény célja, hogy ha csupán egyetlen napra is, de örömet szerezzenek a tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyerekeknek. Közülük csaknem nyolcszázan vettek részt november közepén a Millenáris Parkban megrendezett eseményen.

MVM Élménynap és adományok átadása (Fotó: Máté Krisztián)

Sok pénz kis helyen is elfér (fotó: Máté Krisztián)

Az Élménynap nem csak a játékról szólt, hiszen a szervező két energetikai társaság tíz, gyermekeket segítő alapítványnak adományt is átnyújtott, amelynek együttes értéke elérte a 102 millió forintot. Mások mellett  támogatást kapott az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Bethesda Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház és a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinika is.


– Az MVM jelentős gazdasági súlya mellett társadalmilag is fontos szereplő, ezért komoly figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyerekek segítésére – mondta Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója a rendezvényen.

Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a most adományban részesült tíz szervezet betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, illetve épületek felújítására fordítja majd a összegeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fidesz: A Gyurcsány-kormány elvett egyhavi nyugdíjat

    Fidesz: A Gyurcsány-kormány elvett egyhavi nyugdíjat

    A Gyurcsány-kormány elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát és megduplázta az élelmiszerek áfáját – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció szóvivőjének csütörtöki sajtótájékoztatójára, amelyen a nyugdíjasok elszegényedéséről beszélt.

  • Budapesten is jelentős a kormánypártok előnye

    Budapesten is jelentős a kormánypártok előnye

    Vezet a Fidesz-KDNP a biztos szavazók körében a fővárosban, a kormánypártokra 45 százalék szavazna, ha most tartanák a választásokat – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.