2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Belföld

Százmilliónál is többet adományozott az MVM

Nyolcadik alkalommal rendezte meg idén az MVM Partner Zrt. az Élménynap elnevezésű rendezvényét, amelyhez 2011-ben az MVM Zrt. is csatlakozott. Az esemény célja, hogy ha csupán egyetlen napra is, de örömet szerezzenek a tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyerekeknek. Közülük csaknem nyolcszázan vettek részt november közepén a Millenáris Parkban megrendezett eseményen.

MVM Élménynap és adományok átadása (Fotó: Máté Krisztián)

Sok pénz kis helyen is elfér (fotó: Máté Krisztián)

Az Élménynap nem csak a játékról szólt, hiszen a szervező két energetikai társaság tíz, gyermekeket segítő alapítványnak adományt is átnyújtott, amelynek együttes értéke elérte a 102 millió forintot. Mások mellett  támogatást kapott az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Bethesda Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház és a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinika is.

– Az MVM jelentős gazdasági súlya mellett társadalmilag is fontos szereplő, ezért komoly figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyerekek segítésére – mondta Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója a rendezvényen.

Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a most adományban részesült tíz szervezet betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, illetve épületek felújítására fordítja majd a összegeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiégett egy autóbusz Nógrádban

    Kiégett egy autóbusz Nógrádban

    Kiégett egy menetrend szerinti autóbusz kedden a Nógrád megyei Iliny községben, a buszon senki nem sérült meg, de lángra kapott a buszmegálló, meghibásodott egy elektromos vezeték és egy gázcsonk is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

  • Teherautó csúszott a Tiszába

    Teherautó csúszott a Tiszába

    Eddig ismeretlen okból egy bolgár rendszámú teherautó csúszott a Tiszába Maroslele térségében, a kompátjáró közelében kedden délután – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.